Dosta je alibija, vrijeme je za pobjedu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet i pol godina je prošlo otkad je Igor Pamic napustio klupu Pule Staro ceško. Mijenjao je klub otad imena, ispadao iz društva najboljih i ponovno se u njega vracao, da bi se sad za njegovo kormilo vratio i div iz Žminja.

Docekala ga je nimalo ružicasta situacija, pretposljednja pozicija na ljestvici s 18 bodova na kontu, a samo osam kola do kraja sezone. Usto, veci je dio prvenstvene pauze zbog reprezentativnih obveza potrošen uludo pa je Paminjo imao samo tri treninga da vidi cime raspolaže za subotnji dvoboj protiv Zadra, koji ce se igrati na pulskom stadionu Aldo Drosina u 16 sati.

- Bilo bi nekorektno od mene da nakon samo tri dana kažem da je nešto perfektno, ali isto tako i da je nešto izrazito loše. Ono što me jako veseli i što je za nas u ovom trenutku jako bitno jest da sam primijetio nevjerojatan psihicki napredak kod momcadi koja je bila poprilicno poljuljana.

Naša prednost je što imamo dosta iskusnih igraca, a moram priznati i da nisam vidio puno momcadi koje ovako brzo shvacaju te stvarno nisam ocekivao da se sa samo nekoliko treninga neke stvari mogu popraviti za 200-300 posto.

Ostvarile su se moje želje da ovdje ima igrackog potencijala i to cemo u subotu pokazati. Ništa nam pritom ne smije smetati, alibija nema, kako za mene, tako ni za igrace. Alibija je dosad bilo i previše, stiglo je vrijeme za prvu proljetnu pobjedu, istaknuo je Pamic.

Pitanje je hoce li Pamic zadržati formaciju koju je koristio njegov prethodnik za pulskim kormilom ili ce napraviti neke promjene.

- Rijetko govorim o formacijama jer su one relativna stvar, u samo jednom napadu mogu se promijeniti tri-cetiri puta. Ne bojim se niti jednog protivnika, no svakog respektiram i normalno je da se u odredenom trenutku moramo prilagoditi protivniku. Razmišljam o velikoj promjeni, no pripremit cemo se na tri razlicita nacina jer uvjeren sam da moji igraci to mogu, pa cemo u zadnji trenutak odluciti koji cemo koristiti, rekao je Pamic.

U svom prvom obracanju novinarima novi je trener Istre 1961 rekao da je najvažnije poceti prikupljati bodove pa da mu stoga nitko ne zamjeri ako njegova momcad ne bude "umirala u ljepoti".

- Svjesni smo da moramo zabiti gol i stoga ce se neke stvari morati promijeniti, odnosno prednost ce dobiti igraci skloni ofenzivnim zadacima. No, nikom nece biti dozvoljeno ni da pomisli da nece igrati prema nazad na bilo kojem dijelu terena, i to sam igracima glasno i jasno naznacio.

Previše ovisimo o ovom ogledu i nitko nece moci igrati privatnu utakmicu, ali ako povedemo 2:0, tad cete vidjeti jednu sasvim drugu Istru 1961. Nemamo 33 boda na kontu da bismo mogli "umirati u ljepoti", vec se moramo prilagoditi situaciji u kojoj se nalazimo. Trebamo biti svjesni da, ako u subotu ne dobijemo, možemo odmah uzeti štrik, staviti si ga oko vrata i prebaciti preko najbližeg reflektora, našalio se Pamic. (I. CEROVAC)

Pamicu pet tisuca eura mjesecno
Tijekom prošlog tjedna Demoni su, razocarani situacijom u klubu, najavili bojkot subotnje utakmice. Pamic ih je u svom prvom obracanju pozvao da im pomognu s tribina, no pitanje je hoce li ga poslušati.

- Volio bih da Demoni dodu na stadion i podrže nas te se nadam da ce to, bez obzira na opravdanu ljutnju, i uciniti. Ovaj klub treba stasati, a to ce biti teško bez pomoci navijaca.

Nekad stvari na terenu izgledaju bolje, a nekad lošije, no ja im mogu obecati da ce se svaki od mojih igraca maksimalno zalagati i da ce ici sto na sat jer smo svi mi predobro placeni da svoj posao ne bismo odradili pošteno, decidiran je Pamic, koji je priznao i da ce, po trogodišnjem ugovoru koji je potpisao s Istrom 1961, mjesecno primati pet tisuca eura.


Podijeli: Facebook Twiter