Đoser i dalje bez spomen-mjesta

Cvijeće i svijeće na Đoserovom grobu
Cvijeće i svijeće na Đoserovom grobu

Predstavnici Vijeća Mjesnog odbora Veruda danas su položili cvijeće na grob Sergia Blažića Đosera, legendarnog pjevača Atomskog skloništa, u povodu obilježavanja 26. godišnjice njegove smrti. Đosera su se prisjetili te položili cvijeće i zapalili svijeće i njegovi prijatelj i kolege glazbenici.

Kako smo doznali u razgovoru s njima, opet se misli pokrenuti inicijativa da se Đoseru dodijeli park na Verudi. Ta se priča, vele nam, kiseli već gotovo sedam godina, no nadležni u Gradu Puli za ovu inicijativu očito nemaju sluha.

Naime, prijedlog MO-a Veruda da se Đoseru dodijeli neka od ulica ili trgova na Verudi nekoliko je puta odbijen s obrazloženjem da bi tada građani trebali mijenjati dokumente. Stoga je prijedlog preinačen u to da mu se dodijeli neki park, no ni to još uvijek nije usvojeno.

Podsjetimo, Mjesni odbor Veruda uz podršku mnogih pojedinaca i institucija Gradu je slao prijedlog da se na dijelu brežuljka nadomak križanja Krležine i Ulice Veruda napravi spomen-park Sergiu Blažiću Đoseru u blizini njegove rodne kuće, međutim, prijedlog nikada nije naišao na razumijevanje.

Kao razlog Povjerenstvo za imenovanje ulica i trgova tijekom nedavnog razmatranja navelo je rotor koji bi se na tom raskrižju trebao graditi, iako je činjenica da rotor tamo, barem za sada, uopće nije u planu.

Umjesto prihvaćanja ove lokacije, Povjerenstvo je mjesto za Đosera planiralo podno zida Mornaričke bolnice, iako to mjesto nema nikakvih dodirnih točaka s rokerskom legendom. Zbog toga je, vele nam jučer njegovi prijatelji, predložena lokacija za njih potpuno neprihvatljiva.

Najavili su i da za iduću godinu ponovo planiraju organizirati Đoserov memorijal. (B. PETROVIĆ, snimio A. KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter