Dorucak od slanine i jaja za zdravlje!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slanina, kobasice, jaja, gljive, rajcice i puding. Ako to doruckujete, odabrali ste najzdraviji moguci nacin za zapocinjanje dana, tvrde znanstvenici.

Obilan i kalorican dorucak koristi zdravlju, kažu znanstvenici. Jaja, kobasice, slanina, gljive i rajcice bolje su namirnice za jutro od žitarica i poslastica. To je revolucionarno otkrice s obzirom na to da su mnogi takav visokokalorican dorucak ocijenili nezdravim.

Medutim, takav obilan dorucak priprema metabolizam za ostatak dana i to tako da mu pomaže u sagorijevanju kalorija. Razne žitarice to ne mogu uciniti jer nisu dovoljno energetski snažne.

Ipak, oprezno! Takav obilan objed dopušten je samo za dorucak, napominju strucnjaci. Nakon takve jutarnje gozbe treba uslijediti srednje obilan rucak, a onda vrlo lagana vecera.

Ovi su zanimljivi rezultati dobiveni velikim istraživanjem o prehrambenim navikama. Još se jednom pokazalo da je dorucak uistinu najvažniji obrok u danu te da njegovo izbjegavanje može prouzrociti zdravstvene poteškoce, ali i probleme s pretilošcu.

Ako, dakle, želite zdraviji i sretniji život, ujutro se slobodno pocastite kraljevskim doruckom koji ce vam omoguciti da tijekom dana imate dovoljno energije. Svaki daljnji obrok treba biti laganiji. Kako kažu strucnjaci, oni koji se toga pridržavaju nemaju problema s viškom kilograma.


Podijeli: Facebook Twiter