Dorja Zanetić i Dominik Družeta pulski laureati

Pulski lauretai za 2015. (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)
Pulski lauretai za 2015. (Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Dom hrvatskih branitelja danas je ugostio sve najbolje što je grad Pula ponudio u sportskoj kategoriji za 2015. godinu. Pulski Savez sportova dodijelio je sveukupno 18 priznanja u 11 kategorija.

Najuspješnijom sportašicom Pule proglašena je Dorja Zanetić iz Atletskog kluba Istra iza koje je vrlo uspješna atletska sezona.  Nakon što je prošle godine proglašena najperspektivnijom sportašicom, sada je učinila korak više i postala najbolja. Tek 15-godišnja Dorja koja se natječe u disciplinama 60, 100 i 200 metara nije krila zadovoljstvo osvojenim priznanjem.

Najboljim sportašem Pule u 2015. godini u muškoj konkurenciji proglašen je Domink Družeta iz Judo kluba Istarski borac. No, on nije bio prisutan na dodjeli nagrada s obzirom da se sa seniorskom reprezentacijom nalazi na pripremama u Češkoj.

Najbolja momčad grada Pule je Judo klub Istarski borac koji se diči naslovom seniorskog prvaka Hrvatske, a čiji je član Družeta. Slijedom toga i najboljom je ekipom proglašena ona gdje je Zanetić, Atletski klub Istra. Odnosno, mlađejuniorska štafeta pulskog kluba u sastavu Ivana Babić, Lucia Vareško, Wanda Haber i Dorja Zanetić koja je lani osvojila naslove prvaka Hrvatske na 4x100 i u štafeti 100-200-300-400.

Za najperspektivinije sportaše proglašeni su Lara Kliba, članica Judo kluba Istarski borac, te Bruno Blašković iz Plivačkog kluba Pula, dok je u kategoriji sportaša s invaliditetom u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijela članica Biciklističkog kluba Pula Mirjana Ružnjak, a u muškoj konkurenciji Davor Komar boćar BK Istrijana.

Posebna su priznanja dodijeljena za obljetnice klubova, pa su se tako predstavili i Jedriličarski klub Vega i Veslački klub Istra koji obilježavaju 130 godina postojanja, Boksački klub Pula sa 70 godina djelovanja te Košarkaški klub Stoja koji u tom društvu ima "samo" 40 godina "iza sebe".

Za sam kraj dodijeljene su i četiri nagrade za životno djelo, odnosno za ostvarena dostignuća u razvoju sporta grada Pule. Nagrade su zaslužili profesor Mirko Juričić-Bibi, Nikola Peraić kao boćarski entuzijast i član Boćarskog kluba Pula, te dvojac iz Boksačkog kluba Pula Đani Rojnić i Dorian Čalić. (Boris VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter