Dorja Zanetić i Dominik Družeta najbolji sportaši Pule za 2016.

 Svi nagrađeni na proglašenju u Domu branitelja (D. ŠTIFANIĆ)
Svi nagrađeni na proglašenju u Domu branitelja (D. ŠTIFANIĆ)

Da najbolji sportašice i sportaši grada Pule ne bljesnu jednu godinu pa se ugase, već traju i postižu sve bolje rezultate dokaz je današnje proglašenje najboljih sportaša najvećeg istarskog grada za 2016. godinu. Naime, u svih osam kategorija laureati su identični onima izabranim prošle godine, što je znak da im je to priznanje samo podstrek da nastave postizati vrhunske rezultate na ponos grada Pule. Najboljom sportašicom proglašena je članica AK Istra Dorja Zanetić, kadetska reprezentativka koja je lani osvojila niz naslova, od kojih valja izdvojiti naslov prvakinje Hrvatske na 60 m,100 m i 300 m za kadetkinje, na 100 m i 200 m za mlađe juniorke, Kupa Hrvatske na 100 m, a bila je i pobjednica međunarodnog susreta pet reprezentacija na 100 m.

- Ovo mi je drugi uzastopni put da sam najbolja, nakon što sam bila i najperspektivnija sportašica, a s obzirom da sam od ove godine iz kadetskog uzrasta prešla u kategoriju mlađih juniorki, izazov mi je da sve ponovim. Najveći cilj u 2017. godini je ispuniti normu za mlađejuniorsko svjetsko prvenstvo koje će se održati u Keniji. Normu imam, istrčala sam već to vrijeme, ali ju samo moram potvrditi, što se nadam da neće biti problem - rekla je Dorja Zanetić.

Pobjednik u muškoj konkurenciji koji ju doslovno prati u osvojenim nagradama je Dominik Družeta, judaš Istarskog borca. Iza njega u 2016. godini je prvo mjesto Europskog kupa za juniore u Litvi i Rumunjskoj, drugo mjesto u Italiji, prvak je Hrvatske u konkurenciji seniora i mlađih seniora te član ekipe koja je osvojila Prvu hrvatsku judo ligu. Trenutno se nalazi na turniru u Čileu, slijedi Peru, a već sljedećeg mjeseca Europsko prvenstvo.

Titulu najperspektivnije uspjela je obraniti njegova klupska kolegica Lara Kliba nakon dva treća mjesta na Europskom prvenstvu, dva prva mjesta na Europskom kupu i dva druga mjesta na prvenstvu Hrvatske. Isto je učinio i Bruno Blašković, član Plivačkog kluba Pula u kategoriji perspektivnih sportaša koji je na prvenstvu Hrvatske osvojio pet zlatnih te po šest srebrnih i brončanih medalja. Imao je odlične nastupe u Pekingu i Dubaiju te ostvario nekoliko državnih rekorda u više disciplina.

Mlade atletičarke Istre najbolja su ekipa grada Pule zahvaljujući pobjedi na državnom prvenstvu u štafeti 4x100 m i 4x400m za juniorke. Uz Dorju Zanetić ekipu čine Debora Kodan, Lucia Vareško, Wanda Haber i Ania Išić. Sedmi put uzastopno najuspješnija momčad je Judo klub Istarski borac, ekipni prvaci Hrvatske. U konkurenciji invalida Mirjana Ružnjak iz Biciklističkog kluba Pula nastavlja s odličnim rezultatima i nakon dvije pobjede na Eurokupu u Beogradu trenutno se nalazi na 12. mjestu UCI rang liste. Davor Komar, boćar Istrijane već je peti put najbolji sportaš s invaliditetom koji je u 2016. godini osvojio šest zlata i četiri bronce na raznim natjecanjima.

- Žao mi je što nemam konkurencije, što samo znači da bi trebali malo više ulagati u sportaše s invaliditetom. No, bez obzira na to ja ću se i dalje truditi da budem još bolji i da u ovoj godini na sveukupno 16 natjecanja budem što bliže vrhu - rekao je Davor Komar. (Boris VIDULIN)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter