Doris Cerin Otočan na Sete Sois Sete Luas

Doris Cerin Otočan (J. PREKALJ)
Doris Cerin Otočan (J. PREKALJ)

Doris Cerin Otočan, pulska masterchefica i pjevačica, sudjelovat će ovih dana u Portugalu i na Sardiniji na festivalu Sete Sois Sete Luas, odnosno u programu Vibra.sois.orkestra.

Ona će biti dio sastava koji čini ukupno šest glazbenika iz Francuske, Portugala, Italije, Španjolske i Zelenortskih Otoka te, dakako, Hrvatske, a kojim će dirigirati poznati fadist Custodio Castelo.

- U nastupu ću objediniti svoje dvije ljubavi - bit ću glazbenica i masterchefica, te ću izvoditi cooking show na sceni. Inače, nastupi su 8. i 9. kolovoza u Lisabonu i okolici, a 12. i 13. kolovoza na Sardiniji. U svom ću repertoaru predstaviti istrovenetske pjesme, ali i istarsku kuhinju - priredit ću sardele savor. Pjevat ću raznolike skladbe, od "La mula de Parenzo", "Mama mia dame cento lire", "El tram de Općina" do drugih pjesama da i portugalska te publika sa Sardinije upozna dio folklora naših krajeva. Sredinom rujna idem ponovno put Portugala, veli Cerin Otočan, ističući da će cijeli projekt rezultirati CD-om, kao krunom događanja i nastupa. 

Festival, što se tiče portugalskog dijela, financira portugalska vlada, a u Italiji njihovo ministarstvo kulture. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter