Dorina Vlakančić podnijela ostavku na funkciju predsjednice HDLU-a Istre

Dorina Vlakančić (Neven LAZAREVIĆ)
Dorina Vlakančić (Neven LAZAREVIĆ)

Akademska likovna umjetnica Dorina Vlakančić u srijedu je podnijela neopozivu ostavku na funkciju predsjednice Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre. O tome je elektronskom poštom obavijestila pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, istarskog župana Valtera Flega, te pulsku pročelnicu za kulturu Jasminu Kamber i županijskog pročelnika za kulturu Vladimira Torbicu.

Respektabilna udruga

- Prosljeđujem Vam Odluku Grada Pule o neprihvaćanju prijave Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre za financiranje redovne djelatnosti Udruge, donesenu pred više od mjesec dana. Lako je moguće da ta Odluka praktički osuđuje neprofitabilnu udrugu HDLU Istre na prestanak daljnjeg djelovanja. Na Odluku je Upravnom odjelu za kulturu Grada upućeno službeno pojašnjenje i prigovor. Nadamo se da će Grad prihvatiti prigovor HDLU Istre. Odgovor bi uskoro trebao biti poznat, piše Dorina Vlakančić i dodaje: "HDLU Istre je respektabilna udruga u kulturi koja bi ove godine trebala proslaviti 30 godina kontinuiranog i kvalitetnog izlagačkog, izdavačkog i edukativnog djelovanja. Okuplja dvjestotinjak likovnih umjetnika, aktivnih sudionika kulturne scene Pule i Istre."

U zaključku svoga pisma Vlakančić ističe: "Obavještavam Vas da u svjetlu ove odluke Grada Pule podnosim neopozivu ostavku na funkciju predsjednice HDLU Istre. Obzirom na neophodno sazivanje izborne Skupštine Udruge, stavljam Udruzi svoj mandat na raspolaganje do kraja svibnja. Od 1. lipnja 2017. moj mandat neće više biti aktivan." (B. ĆUSTIĆ JURAGA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter