Dorina Srebrnjak trijumfirala na Zagipingu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dorina Srebrnjak, stolnotenisačica Pule, još je jednim briljantnim rezultatom potvrdila nadarenost, osvojivši prvo mjesto u konkurenciji juniorki na 60. Otvorenom međunarodnom prvenstvu Zagreba, popularnom Zagipingu, jednom od najvećih turnira za mladež u Europi. Na turniru se ove godine u Domu sportova natjecalo čak 850 stolnotenisačica i stolnotenisača, članova 147 klubova iz šesnaest zemalja, od kojih po prvi puta i iz Kine, Kanade i Švicarske.

Srebrnjak je na turniru bila jedna od svega tri hrvatska pobjednika u osam pojedinačnih konkurencija, a u finalu juniorki je pobijedila Slovenku Uršku Čokelj 3:1 (11:5, 5:11, 11:8, 11:5). Pored Dorine još je jedan predstavnik Istre na Zagipingu ostvario izvrstan rezulta.

Johannes Karlo Antolović iz Sv. Lovreča koji se u konkurenciji najmlađih kadeta okitio brončanom medaljom. Antolovića je u polufinalu zaustavio Leona Šanteka (Ljubeščica) pobjedom 3:1.

Od ostalih najmlađih kadeta s Poreštine Ivan Glavočević (Sv. Lovreč) je stigao do osmine finala u kojem ga je zaustavio upravo Antolović, dok su Luka Jovičić (Sv. Lovreč) i Luka Švaganović (Nova Vas) stigli do šesnaestine finala. No sam nastup na ovako značajnom turniru bio je novo veliko iskustvo za brojne mlade članove klubova s Poreštine, juniora Luku Otočana (Poreč), kadete Mateju Pršurić (Sv. Lovreč), Petru Šimičić, Marina Augustinovića, Ivana Starčića (Poreč), Daria Šajtoša, Nikolasa Paljuha, Sandia Radešića (Nova Vas) te najmlađe kadete Antonia Radojkovića, Olivera Hrasta, Ivana i Matea Šušljika, Karla Puniša (Poreč), Maria Medicu (Nova Vas), Laru Zgrablić, Maju Dodić, Lorenza Palmana (Sv. Lovreč). (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter