"Dorian Gray - Sjaj u tami" u Tvornici kulture

Izložba "Dorian Gray - Sjaj u tami" u Tvornici kulture
Izložba "Dorian Gray - Sjaj u tami" u Tvornici kulture

U malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture u povodu Massimovih 30 godina karijere otvorena je multimedijalna izložba "Dorian Gray - Sjaj u tami", autora Sanje Bachrach i Maria Krištofića.

Osnovna ideja bila je da Massimo i Aquarius Records, kao njegov dugogodišnji partner i diskograf, zajedno obilježe 30 godina iznimne glazbene karijere. Brojni prijatelji, suradnici, novinari imali su priliku vidjeti ili se samo prisjetiti fotografija i novinskih tekstova iz Dorian Gray faze od prije 30 godina, a posebno za ovu priliku napravljen je i reprint fanzina i plakata iz 1983. godine, dok su prikazane i videoprojekcije posvećene Dorianu Grayu, za što se pobrinuo Ivan Marušić Klif.

Druženje je započelo neformalnim panelom na temu "Kako je to bilo nekad/gdje smo sad" na kojoj se iz prve ruke moglo čuti podosta zanimljivosti o Dorianu Grayu - prvom bendu s ovih prostora koji je imao osmišljen cijeli scenski nastup, šminku, videoprojekcije...

Za kraj Massimo je uzeo gitaru i zajedno s gitaristom Daliborom Pipom Matoševićem, bubnjarom Draženom Šolcem i klavijaturistom Aleksandrom Sašom Ismailovskim odsvirao 10-minutnu verziju pjesme "Sjaj u tami". (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter