DORH naložio istragu u slučaju "Novi list"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je prije dva tjedna policija Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci kazneno prijavila predsjednika uprave Novoga lista Gordana Kneževića te većinskog vlasnika i člana uprave Alberta Faggiana, zbog sumnje u kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, jučer je i Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci objavilo da je poduzelo novi pravni korak u tom predmetu.

U priopćenju se navodi da je Županijsko državno odvjetništvo sada donijelo i službeno rješenje o provođenju istrage. Koliko je vidljivo iz priopćenja, novost je da se sada među osumnjičenima našao i treći član Uprave Slaven Žmak.

U osnovi inkriminacije su iste kao i u policijskoj kaznenoj prijavi od prije dva tjedna koja govori da je u ožujku 2013. godine aneksom ugovora o poslovnoj suradnji između tvrtki iz Rijeke i Zadra smanjena dotadašnja cijena usluga te je tijekom poslovnog odnosa u vremenu od ožujka 2013. do travnja 2014. godine, tvrtka iz Rijeke (Novi list) ostvarila manji prihod čime je oštećena za oko 819.000 kuna.

Kaznena prijava temeljila se na sumnji da je Uprava Novog lista, koju su tada činili vlasnik Albert Faggian, predsjednik Uprave Gordan Knežević te član Uprave Slaven Žmak, potpisali brojne štetne ugovore koji su doveli Novi list u teškoće. (I. M.)


Podijeli: Facebook Twiter