Doraditi plan za lucicu Delfin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Podržavamo stavove gradana Pule da Urbanisticki plan uredenja lucice Delfin treba biti doraden, i to u dijelu u kojem treba jasno definirati visinu gradevina, broj parkirnih mjesta i uvažavanje posebnih uvjeta sportske luke Delfin, kao i javnih sadržaja poput vrtica, rekreativnih i zelenih površina, rekao je u petak Bruno Nefat, predsjednik Kluba vijecnika Nezavisne gradske liste Plinija Cuccurina.

Na konferenciji za novinare on je istaknuo da je UPU "Lucica Delfin" nastavak PPU-a za taj, kako se smatralo, južni izlaz Pule na more, koji je po sili zakona preostao postojati 1994., iako njegova izrada nikada nije ni dovršena.

- U toj pauzi od 15 godina do danas gradani su se navikli na odredene vizure i smatraju da je taj prostor javan i da ima odredenu ambijentalnu vrijednost takav kakav je. Sada se stvara polarizacija interesa gradana i privatnog investitora, a mi smatramo da se na ovom UPU-u testira stav gradana prema drugim projektima koje financiraju privatni investitori. Cinjenica je da prakticki nema plana, primjerice za Karšiole, Štinjan i druge, u koje nije involviran privatni novac jer Grad nema vlastitih financijskih mogucnosti. Grad ima interesa biti u partnerskom odnosu s privatnicima, ali si ne smije dozvoliti da gradani niti na tren osjete da više podržava privatni interes, primijetio je Nefat.

Takoder je najavio da ce na iducoj sjednici Gradskog vijeca tražiti odgodu razmatranja izvješca o rezultatima u 2009. jer u njima nedostaje podatak o mjerenju zadovoljstva gradana.

- I ove cemo godine pozorno pratiti punjenje proracuna, ali bi i Grad vec sada trebao razmotriti izmjene s obzirom na najavljene izmjene poreznih stopa poreza na dohodak, a koji cini više od 60 posto proracunskih prihoda. Vrijeme je da Grad odluci što su mu prioriteti, ali da isto tako odustane od nekih programa u cijelosti, dodao je. 


Podijeli: Facebook Twiter