Dora Gašparini najbolja medu gitaristima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dora Gašparini, ucenica šestog razreda gitare Osnovne glazbene škole Slavka Zlatica, podrucni odjel Vrsar, osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto te titulu apsolutne pobjednice u kategoriji gitara na nedavnom natjecanju "Daleki akordi" održanom u Splitu i Kaštelima, doznajemo iz porecke škole.

Natjecanje mladih glazbenika održano je 15. godinu zaredom, a odazvalo mu se dvjestotinjak ucenika gitare i glasovira osnovnih glazbenih škola iz svih gradova duž jadranske obale.

Doru je za natjecanje pripremala uciteljica Sandra Šustereiter, a osim nagrada, stekla je i pravo predstavljanja na završnom koncertu pobjednika održanom u sjedištu organizatora, Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu.

Znacajne rezultate postigli su i drugi mladi porecki gitaristi - Tin Glavocevic, ucenik treceg razrada osvojio je drugu, dok je njegov godinu dana mladi kolega Dino Hafizovic osvojio trecu nagradu. Oba ucenika za natjecanje je pripremao mentor Vlade Brzovic. Njihov kolega Ivan Šugar iz 7. razreda (mentor Igor Paro) takoder je osvojio trecu nagradu u svojoj kategoriji.

U natjecanju pijanista boje "Zlatica" branio je Mate Gašparini, ucenik cetvrtog razreda (mentor Ivan Šuran), koji je u trecoj kategoriji osvojio trecu nagradu.


Podijeli: Facebook Twiter