Dopustili mu pa zabranili prodaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda je prvotno dobio rješenje kojim mu gradski komunalni odjel dopušta prodaju voca na štandu na Šetalištu pazinske gimnazije do kraja kolovoza, nedavno je proizvodacu voca i prodavacu Andriji Dušicu iz Podmeje komunalna djelatnica urucila novo rješenje odjela kojom se prvotna odluka poništava, a prodaja zabranjuje.

U pisanom objašnjenju, koje potpisuje komunalni procelnik Daniel Maurovic, stoji da se prethodna odluka poništava zbog peticije koju su prodavacice s gradske tržnice uputile komunalnom odjelu radi dopuštanja «nelojalne konkurencije», odnosno omogucavanja prodaje na boljem, ali i nepredvidenom prodajnom mjestu. U rješenju se Dušicu preporuca da se obrati upravitelju gradske tržnice, gradskoj komunalnoj tvrtki Usluga, da bi dogovorio mogucnost prodaje na tržnici. Peticiju je podržala i Usluga, koja smatra «da bi sva prodaja voca, povrca i slicnih proizvoda trebala biti locirana na mjestu predvidenom za to», kako piše u dopisu što ga potpisuje direktor Dragan Šipraka.

Premda shvaca zahtjev prodavacica s tržnice, Dušic, koji prodaje iskljucivo voce iz vlastitog uzgoja (breskve, šljive, jabuke i trešnje), kaže: "Najviše me živcira što me od pokretanja peticije pocetkom srpnja i izdavanja novog rješenja nitko nije kontaktirao".

Kaže da bi se drukcije organizirao da mu u pocetku nisu dozvolili prodaju na otvorenom. Ovako je kupio štand, suncobrane, putem Student servisa zaposlio djevojku… Ogorcen zbog naprasne zabrane, kaže da ce na prodajnom mjestu ostati i dalje - dok ga fizicki ne maknu.


Podijeli: Facebook Twiter