Dopadljiv i raznolik repertoar uz spomendan svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika 

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hladna kasnojesenja večer u crkvi sv. Franje nije spriječila ljubitelje klasične glazbe da prisustvuju koncertu u izvedbi trija NaSaSa u sastavu flautistice Nataša Dragun i Samanta Stell i kontrabasist Sandro Peročević.

Koncert je održan na spomendan svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, a posebno onih koji svojim glazbenim umijećem pridonose ljepoti svete mise i drugih liturgijskih slavlja. Njezino ime nađeno je u najstarijim popisima kršćanskih mučenika. Izvođači su se predstavili repertoarom zanimljivim šarolikoj publici, provevši nazočne kroz zanimljiv skladbe.

Započelo je "Partitom IX" (Ballo, potom Gavotta, Zoppa, Corrente/Borea/Minuet/Balletto) Giovannija Battiste Vitalija, a uslijedila su djela "Trois Trios" br. 1 i br. 2 sa stavcima Andante/Allegro, te potom Andante un poco mosso (quasi andantino) i Allegro assai Tartinija i Pentea.

Odabrana su djela zvučala vrlo lirski, nadahnuto u interpretaciji ovih vrsnih glazbenika. Nakon toga izvedena su "Sinfonia in G br. 2" s prvim, drugim i trećim stavkom Luke Sorkočevića, kao i Mozartova "Serenada br. 2 za tri melodična instrumenta" u obradi K. Margurrea, odnosno Allegro, Menuetto, Trio/Larghetto, Menuetto i Trio Rondo.

Kraj je bio u znaku velikana poput Vivaldija i njegovog nadahnutog koncerta u g-molu te Haydna u obradi Karla Heinza Hoehlera s "Londoner triom" br. 1 za dvije flaute i violončelo.

Izvođači su zvučali uigrano i nadahnuto te uvježbano, a program je bio vrlo dopadljiv i zanimljiv.

Nataša Dragun, samostalna je umjetnica i dugogodišnja članica i tajnica Puhačkog orkestra grada Pule. Nastupa i surađuje s mnogobrojnim komornim sastavima (Evergrin kvartet, Vesna Classic, Magic Flutes, Pro et Contra, trio NaSaSa..). Ove je godine obilježila 20. godišnjicu koncerta Flauta, sax i prijatelji.

Sandro Peročević, radi u Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli kao profesor kontrabasa i komorne glazbe. Dugogodišnji je član i predsjednik Puhačkog orkestra grada Pule. Nastupao je, kao pridruženi član Gudačkog kvarteta Sebastian i u riječkom Simfonijskom orkestru pod vodstvom A. Nanuta. Aktivan je član Evergin kvarteta i trija NaSaSa. Povremeno nastupa i kao solist.

Samanta Stell, flautistica i učiteljica savjetnica u Umjetničkoj školi Poreč gdje predaje flautu i komornu glazbu. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada među kojima: 2013. godine - Godišnja nagradu (HDGPP) Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga   za najboljeg glazbenog pedagoga i 2016. godine nagrada Istriana (područje Kultura ). Osim solistički nastupa i u raznim sastavima (Puhački orkestar grada Pule, Evergrin kvartet, trio NaSaSa, Magic Flutes, Musicitta’, MusiCity…).

Recimo i da Trio NaSaSa djeluje od 2013. godine. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter