Donna Summer i Public Enemy u Kući slavnih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pokojna disko kraljica Donna Summer i pioniri hip hopa Public Enemy nalaze se na čelu popisa osmero novih članova američke Rock and Roll Kuće slavnih, priopćila je Zaklada te institucije.

Pjevač i tekstopisac Randy Newman, progresivni kanadski rockeri Rush, rock skupina Heart i pokojni blues gitarist Albert King također će postati novi članovi te prestižne institucije posvećene uspomeni na najpoznatije i najutjecajnije rock glazbenike, bendove, producente i druge koji su utjecali na razvoj rock glazbe, a time i glazbene industrije.

Na popisu su i Lou Adler, izvršni producent kultne rock-mjuzikl horor-komedije iz 1975. "The Rocky Horror Picture Show", te pop aranžer, skladatelj i producent Quincy Jones.

Njih osmero odabrano je među 15 kandidata uvrštenih u uži popis nominiranih, među kojima su bili njemački elektronički bend Kraftwerk, rock skupina Joan Jett and the Blackhearts, reperi N.W.A. i hard rock bend Deep Purple.

Za nove je članove glasovalo 500-tinjak članova Zaklade Rock and Roll Kuće slavnih, među kojima su raniji članovi Kuće slavnih, a ove su godine po prvi puta u glasovanju mogli sudjelovati i obožavatelji.

Za Kuću slavnih, koja se nalazi u Clevelandu, mogu se kandidirati glazbenici koji su debitantski album ili singl objavili najmanje 25 godina prije tekuće godine. Novi članovi u nju će svečano biti primljeni na posebnoj svečanosti u Los Angelesu 18. travnja iduće godine. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter