Donjeck: Prosvjednici zauzeli državno odvjetništvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 300 proruski orijentiranih prosvjednika zauzelo je u četvrtak sjedište pokrajinskog državnog odvjetništva u Donjecku, pri čemu je ozlijeđeno nekoliko policajaca, izvijestio je AFP.

Mnoštvo je najprije bacalo kamenje i molotovljeve koktele na šesterokatnicu u kojoj su uredi pokrajinskog državnog odvjetništva. Zgradu su branili pripadnici interventne policije, no prosvjednici su uspjeli razbiti njihov otpor te su je na kraju zauzeli.

Po ulasku u zgradu pobunjenici su, prenosi AFP, išli od jednog ureda do drugog razbijajući vrata, skidajući službene fotografije i simbole ukrajinske države te su ih potom spalili ispred zdanja uz odobravanje mnoštva koje se okupilo ispred njega.

Napadači, većinom mladići u civilnoj odjeći, pretraživali su urede uz objašnjenje da traže oružje. Zgrada je u trenutku napada bila prazna zbog neradnog dana.

Pripadnici interventne policije pokušali su spriječiti ulazak prosvjednika u zgradu suzavcem i šok bombama, no pobunjenici su ih razoružali izvikujući "Fašisti!". Zgrada je istodobno napadnuta s nekoliko strana, a policajci su bili prisiljeni povući se. Napad je uslijedio nakon prosvjeda oko 10.000 proruskih prosvjednika u Donjecku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter