Donirano 150 ortopedskih pomagala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radno obilježavanje 35. godišnjice rada Društva distroficara Istre privedeno je kraju donacijom 150 ortopedskih pomagala - hodalica, kolica, podlakticnih, potpazušnih i djecjih štaka te onih s cetiri noge - domovima zdravlja diljem Istre, domovima za starije i nemocne, ciji je osnivac Županija, te pulskoj Opcoj bolnici. Akcija opremanja osoba s invaliditetom ortopedskim pomagalima pocela je u veljaci ove godine, a oni koji trebaju neko od pomagala mogu doci u skladište društva jer ih je i nakon posljednje donacije ostalo.

- Istra je postala prva županija u Hrvatskoj koja je sve svoje osobe s invaliditetom opremila ortopedskim pomagalima, neovisno o tome imaju li na njih pravo preko Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Neiskorištena pomagala HZZO-a slila su se u društvo iz cijele Istre i Primorsko-goranske županije zahvaljujuci Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i pravobraniteljici za osobe s invaliditetom Anki Slonjšak. Tijekom prošle i ove godine podijelili smo otprilike 350 dizalica, bolnickih kreveta, ortopedskih pomagala, kompjutora, pisaca, monitora i druge informaticke opreme u vrijednosti preko 600 tisuca kuna, kazao je predsjednik DDI-ja Davor Komar.

Donacije su u prostoru društva preuzeli ravnatelji ili predstavnici ustanova, a prisutne su pozdravile i predstavnica Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Vesna Mužina te županijska procelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozic-Živolic.


Podijeli: Facebook Twiter