Donirana odjeća bačena jer je bila umazana?

Roba je i dalje bila uredno složena u najlonima (M. ANGELINI)
Roba je i dalje bila uredno složena u najlonima (M. ANGELINI)

Kao što je jučer obećala, javila nam se Sandra Gazibarić, voditeljica poslovanja tvrtke Iwona iz Splita (koja na nekoliko lokacija u Puli ima žute kontejnere za prikupljanje rabljene robe, igračaka, ali i ostalih potrepština poput dječjih pelena i obuće).

Objavili smo, naime, priču čitateljice iz Banovčeve ulice koja je vidjela djelatnike tvrtke Iwona da robu u najlonima, bez prethodne provjere, umjesto u kamion prebacuju u obični kontejner za smeće. U to se uvjerila i naša novinarska ekipa koja je, obišavši lokaciju, u kontejnerima doista zatekla najlone pune razne odjeće i dječjih igračaka.

Iako je Gazibarić u prvom trenu negirala mogućnost da se radi o njihovim djelatnicima, koji se, kako je rekla, ne bi usudili to raditi jer time izravno nanose financijsku štetu tvrtki, danas nam je rekla da se ipak radilo o njihovim djelatnicima.

- Naši dečki doista su bili u toj ulici i bacili su dio robe u smeće, ali je razlog vrlo jasan - u kontejner je netko ubacio riblje iznutrice i u tim slučajevima naši su djelatnici dužni sve baciti jer se roba kod nas, prije prerade, skladišti pa ukoliko se među njom nađe i takvo kvarljivo smeće, a znamo naći i sirovo meso, a i ribu, tada nam propada sva roba na zalihama, kaže Gazibarić.

Dodaje da je upravo u Banovčevoj ulici slični scenarij već viđen dva, tri puta zbog čega je roba bacana pa bi joj, kaže, bilo drago kada bi stanari mogli detektirati i tog, po svemu sudeći, susjeda koji baca smrdljive otpatke u kontejner za robu i na taj način upropaštava nečije donacije.

- Da li to netko radi namjerno, iz zloće ili nesavjesnosti, ne znam, ali znam da nam tako propadne i do 90 posto robe, ističe Gazibarić.

Istine radi valja za kraj reći i to da naša novinarska ekipa pregledom kontejnera nije osjetila smrad trule ribe, odnosno ribljih iznutrica. U slučaju da je to doista bilo tako, valja reći i da je bačena roba bila i dalje uredno složena u najlonima koji nisu niti otvarani pa je malo vjerojatno da bi iznutrice uspjele uništiti ono što je pri dnu najlona. (S. Z. T.) 


Podijeli: Facebook Twiter