Donirali novac Društvu distroficara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici drugog razreda porecke Srednje škole Mate Balote posjetili su Društvo distroficara Istre te predsjedniku Davoru Komaru urucili donaciju u iznosu od 1.500 kuna.

Od profesorice ?urde Bonaca te ucenica Glorije Glavic i Paule Sekovic doznali smo da je novac prikupljen tijekom humanitarne prodaje kolaca za Valentinovo, a ovo je bio prvi put da su prikupljena sredstva poklonili nekome izvan Poreca.

- Vec smo osmu godinu zaredom pekli i prodavali kolace po simbolicnoj cijeni. Dio novca dajemo udrugama, a dio našim ucenicima slabijeg imovinskog statusa. Ostatak kolaca ove smo godine odnijeli u porecki Dom za starije i nemocne osobe i tako razveselili njihove korisnike.

U akciju, koja postaje sve popularnija te privlaci sve veci broj gradana, ukljuceni su brojni profesori i ucenici, ispricala je Bonaca i dodala da su Društvu distroficara odlucili pomoci jer su preko Glasa Istre doznali o njihovim brojnim aktivnostima.

Komar je istaknuo da nije želio da gesta Porecana prode nezapaženo zato što se radi o jedinstvenom slucaju jer donaciju nisu tražili. Kazao je da ce dio novca biti poklonjen clanici društva, ucenici treceg razreda srednje ekonomske škole, koja skuplja novac za maturalno putovanje. Dio ce pak biti namijenjen prilagodbi novog kombija, najavio je predsjednik društva, nakon cega je poreckoj delegaciji urucio zahvalnicu.


Podijeli: Facebook Twiter