Downhill: Dubravka Družeta najbolja u reprezentaciji

Hrvatska reprezentacija u Pamporovu
Hrvatska reprezentacija u Pamporovu

Dubravka Družeta bila je najuspješnija među članovima naše downhill reprezentacije koji su Hrvatsku predstavljali u Bugarskoj, u Pamporovu gdje je održano Europsko prvenstvo.

Pazinjanka je oduševila svojim smjelim vožnjama i nakon uspješno odrađenih kvalifikacija u finalu kategorije 4X zauzela odlično peto mjesto u ženskoj elite konkurenciji. Da veliki uspjeh ne bude usamljen pobrinula se završnog dana, kada je stazu okovao led i nastupe pratio snijeg, a ona se u spustu domogla sedmog mjesta. Ostvarenim je rezultatom kroz mlađu granu biciklizma Družeta tako stala druga u red najvećih uspjeha hrvatskog biciklizma na nekom EP-u, odmah iza Martina Čotara koji ima titulu europskog prvaka na kronometru (U-23), osvojenu još 1999. godine, čime je stekla i pravo na ostvarivanje prve kategorije po kategorizaciji sportaša HOO-a.

Oko 250 kilometara južno od Sofije na 1.600 metara nadmorske visine reprezentaciju Hrvatske predstavljao je još jedan Pazinjan, prvak Hrvatske u downhillu Marko Šišović ostvarivši zapažene rezultate. Kategoriju 4X završio je na 15. mjestu, dok je u spustu, tijekom kojega su se izmjenjivala godišnja doba, bio 32.

Osim njega, od hrvatskih reprezentativaca u eliteu su još nastupili Berislav Topol (14. u 4X, 27. u spustu), Manuel Meden (31. u spustu) te trenutno najbolji hrvatski junior Antonio Holjevac (14. u spustu). (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter