Donacija Prihvatilištu za beskućnike


Lions klubovi Poreča i Pule te Hrvatsko-njemačkog društva Poreč uručili su donaciju korisnicima Prihvatilišta za beskućnike pulskog Crvenog križa. Riječ je o prikupljenoj odjeći i obući, higijenskim potrepštinama i hrani koju su posljednjih desetak dana prikupljali članovi Lionsa i Hrvatsko-njemačkog društva Poreč, a posebno su se pritom istaknule Anamarija Muzica, velika donatorica Lions kluba Poreč, i Milica Papić, članica porečkog Hrvatsko-njemačkog društva.

Akcija krenula iz Poreča

Donaciju su voditeljici prihvatilišta Heleni Babić uručile Fedora Zorić iz Lions kluba Poreč, ujedno i inicijatorica akcije, Ana Cvjetković i Heidi Mueller iz Hrvatsko-njemačkog društva Poreč te Branka Orlić, tajnica Lions kluba Pula.

- Akcija je krenula iz Poreča. S obzirom na naše konstantne donatorske inicijative, ideja je i rođena tijekom posljednje akcije prikupljanja robe, posteljine i drugih potrepština za Rome i Savez slijepih Istarske županije. Tada smo se dogovorili da ovu akciju usmjerimo na beskućnike i danas mi je drago da smo uspješno okupili porečku udrugu i naše Lionse iz Poreča. Pitali smo u Prihvatilištu što im zapravo treba i danas im, eto, to i uručili. Uz eko šampone i sprejeve ima i robe te nešto pokrivača, a iako je to možda i malo, prvi je to kontakt te ćemo ih nastaviti pomagati i nadalje, rekla je Branka Orlić.

Fedora Zorić je naglasila da prije nisu niti znali za postojanje Prihvatilišta, a sada će, istaknula je, biti njegovi stalni donatori. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter