Donacija djeci s posebnim potrebama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemacko-hrvatska zajednica iz Karlsruhea - ciji su osnivaci supružnici Štifanic, Vlado i Mirjana, rodom Labinjani – darovala je danas nužna pomagala labinskom Centru Lice Faraguna za djecu s posebnim potrebama.

Donaciju dvije lift-sjedalice za kupatilo i specijalne trokolice za devetogodišnjeg polaznika ?an Karla Vretenara inicirala je Udruga osoba s invaliditetom, a ostvarena je posredstvom Grada. Ovog se tjedna s iste njemacke adrese ocekuje i isporuka invalidskih kolica te ostalih potrepština.

- Prilagodeni bicikl ?an Karlu je od velike pomoci. Ne može samostalno hodati pa ce njome jacati noge i vježbati ravnotežu. Preostaje nam samo reci «hvala» donatorima, kazao je otac Valdi.

Štifanici, koji dugo žive u Njemackoj, vec se 20 godina bave humanitarnom pomoci za Hrvatsku. Jace su angažirani na rijeckom podrucju, gdje je njihov rad, kako nam je kazao Vlado, najbolje prihvacen. Istaknuli su se i donacijama u vrijeme Domovinskog rata, a Grad Labin im je radi humanih zasluga dodijelio priznanje.

- Raduje nas, eto, upravo to kad vidimo koliko je dijete veselo uz darovano pomagalo. Jednostavno nam je drago što ovako možemo pomoci, veli Vlado.

Napominje da je cilj Njemacko-hrvatske zajednice, koja broji 350 clanova, i promocija naše zemlje kroz kulturne i zdravstvene projekte.


Podijeli: Facebook Twiter