"Don Juan" ispracen ovacijama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva od dviju ovogodišnjih svecanih premijera brijunsko-zagrebackog Kazališta Ulysses, "Don Juan", po tekstu J. B. Molierea i u režiji Paola Magellija, uprilicena je veceras pred ispunjenim gledalištem u utvrdi Minor na Malom Brijunu.

U publici nismo zamijetili politicare, tek bivšeg ministra kulture Antuna Vujica, ali zato su u predstavi došli uživati brojni filmaši i kazalištarci poput Rajka Grlica, Marinka Prge, Dražena Ferencine, Ive Viskovic, kazališni kriticari i predstavnici kazališnih kuca te Milana Vukovic Runjic i Goranka Murtic, udovica slikara Ede Murtica.



Otvorena scena odzvanjala je ovacijama nakon odigrana dva cina na dvije lokacije utvrde, aplauz je nakon završetka predstave trajao dobrih pet minuta, a valja naglasiti da je u dijalozima "Don Juana" bila prisutna i dijalektalna komponenta, cakavica.

Don Juan je junak legendi i mitova kojima su se poslužili brojni stvaratelji, od Byrona preko Molierea pa sve do Mozarta, a rijec je o poznatoj prici o obijesnom mladicu koji neprestano upada u nevolje zavodeci mlade djevojke i tude žene.

Naslovnu ulogu izvrsno je odigrao Rakan Rushaidat, a uz njega su glumili Lucija Šerbedžija, Nikola Ivoševic, Milan Pleština, Ksenija Marinkovic, Ana Begic, Nina Violic, Miodrag Krivokapic, Borko Peric i drugi.

Gošca-umjetnica bila je Ivanka Mazurkijevic. Druga premijera na programu je vec danas. Brod iz Fažane polazi u 20.15 sati.


Podijeli: Facebook Twiter