Don Ivan Grubišic ide na izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savez za gradansku i eticku Hrvatsku na predstojece ce parlamentarne izbore izici samostalno s neovisnom listom u svih 10 izbornih jedinica, a nositelj svih lista bit ce don Ivan Grubišic, receno je na konferenciji za novinare predstavnika saveza, održanoj u utorak u splitskoj tvrdavi Gripe.

Kako je istaknuto, otvoreni su za sve koji im se žele pridružiti i prihvacaju nacela saveza.

"Necemo se boriti niti protiv lijevih, niti desnih. Želja nam je ukazati na probleme te sa svima ostalima dobre volje te probleme polako rješavati da Hrvatska bude drugacija i bolja za sve gradane jer sve što radimo, radimo radi covjeka nadasve.

U kampanji se necemo negativisticki odnositi, ukazivat cemo na probleme, ali necemo biti kritizerski raspoloženi, nego pozivati na pozitivne promjene", izjavio je Grubišic.

Dodao je da savez ima dovoljno clanova, da njihov cilj nije pošto-poto osvojiti vlast, vec biti kriticki glas javnosti koji ce upozoravati na probleme, te da zastupaju interese gradana, posebno covjeka i kršcanskih vrijednosti.

Bivši pucki pravobranitelj Ante Klaric kazao je da savez nije stranka, nego politicka inicijativa.

"Hrvatski sabor bi trebao preuzeti ulogu vodenja države, a ne da to budu stranacke ili partijske strukture koje su privatizirale vlast.

Upravo Hrvatski sabor mora intezivnije kontrolirati potrošnju državnih financija te rasprodaju nekretnina. Isto tako izborna kampanja ne bi trebala biti u formi vrijedanja birackog tijela, ali ni zloporabe branitelja Domovinskog rata", rekao je Klaric.

Clanovi saveza pozvali su gradane da na izborima daju prednost gradanskoj alternativi te da se oslobode straha, izadu na izbore i, kako su kazali, ne dopuste da manjina odlucuje o buducnosti zemlje.


Podijeli: Facebook Twiter