Don Grubišic: Revidirati ugovor s Vatikanom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Don Ivan Grubišic predstavio je u srijedu u Zagrebu Savez za gradansku i eticku Hrvatsku koji nema ni ideološko, ni politicko-stranacko, niti konfesionalno opredjeljenje, vec gradanima želi ponuditi alternativu dosadašnjem vodenju politike i države te rehabilitirati etiku i moral u Hrvatskoj.

Naglasio je da ce pokušati okupiti što više aktivnih clanova, a ovisno o interesu, koji je prema Grubišicevim rijecima vec sada velik sudeci prema odazivu na društvenim mrežama, savez bi izašao i na predstojece parlamentarne izbore.

Savez se zalaže za dokidanje svih privilegija u politici te zastupnicku placu u visini dviju prosjecnih placa u državi što je, kaže Grubišic, preduvjet za kvalitetnu selekciju kadrova, koja dosad nije postojala jer su privilegije i osobni interes bili mamac za ulazak u politiku.

Predlažu mogucnost svega dva uzastopna zastupnicka mandata te smanjenje broja saborskih zastupnika na 75, donošenje novog izbornog zakona jer je postojeci potrošen, ukidanje pozitivne diskriminacije za nacionalne manjine jer ono ne jamci jednakost svima te ukidanje 11. izborne jedinice.

Grubišic kaže da se savez zalaže za revidiranje ugovora Vatikana i Hrvatske jer se Crkva spregom s politikom i državnim proracunom opredijelila za politikantstvo i izgubila duhovnu vezu s narodom.


Podijeli: Facebook Twiter