Don Grubišić nositelj i gradske i županijske liste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savez za građansku i etičku Hrvatsku najavio je danas na konferenciji za novinare u Splitu da će nositelj njihove liste za Gradsko vijeće te Županijsku skupštinu na lokalnim izborima u svibnju ove godine biti don Ivan Grubišić.

Osim liste za splitsko Gradsko vijeće, Savez za građansku i etičku Hrvatsku istaknuo je i listu za vijeća Omiša, Solina, Kaštela i Podstrane.

Još se ne zna tko će se iz Saveza za građansku i etičku Hrvatsku kandidirati za dužnost gradonačelnika i župana.

- Kandidate za gradonačelnika i župana još nismo istaknuli samo zato što senat saveza još razmišlja, razgovara i traži najbolja rješenja, rekao je don Ivan Grubišić.

Osim isticanja nositelja liste za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu, don Ivan Grubišić rekao je da u Splitu imaju radne skupine kojima je zadaća "snimiti stanje po gradu i županiji te dati prijedloge kako rješavati pojedina pitanja".

Savez za građansku i etičku Hrvatsku osnovao je i savjetodavne sekcije koje će pomagati građanima u pravnim, psihološkim, medicinskim i mnogim drugim pitanjima.

Don Grubišić je potvrdio novinarima da početkom veljače odlazi u SAD. Pozvan je na molitveni doručak s predsjednikom Barackom Obamom 7. veljače, a ondje će ostati pet dana.

- Radujem se odlasku u SAD, kamo idem prvi put. Poziv mi je velika čast, rekao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter