Domagoj Krajačić na probi u Istri 1961

Domagoj Krajačić (M. ANGELINI)
Domagoj Krajačić (M. ANGELINI)

Jedini nogometaš Istre 1961 koji je svih 19 susreta prvog dijela sezone odradio od prvog do posljednjeg zvižduka bio je Hrvoje Milić. Da je u segmentu kvalitete izvedbe ponekad i zakazao, Milića to zasigurno ne bi koštalo mjesta u momčadi iz jednog razloga - što Istra 1961 osim njega jednostavno nema lijevog beka i pitanje je tko bi uskočio na upražnjeno mjesto. Shodno tome, u Pulu je na probu tijekom ovih priprema stigao Domagoj Krajačić.

- Milić je vrhunski igrač, sigurno najbolji lijevi bočni u Hrvatskoj i svjestan sam da pored njega ne bih imao prevelikog prostora. Međutim, ako se Milić tijekom ovog prelaznog roka proda, što se čini kao dobrom solucijom i za njega i za pulski klub, otvorilo bi se mjesto i onda bi na meni ostalo da se izborim za poziciju. Upravo zato, nisam se ništa još konkretno dogovorio, samo nešto načelno s Upravom, jer će puno toga ovisiti o Miliću, odnosno o tome hoće li on napustiti redove Istre 1961 ili ne - priznao je Krajačić, kojem je Paminjo protiv juniora Lokomotive ponudio sat vremena da pokaže što zna.

Rođen prije 25 godina u Karlovcu, Krajačić je već sa šest godina s obitelji preselio u Zagreb i ondje je uskoro krenula njegova nogometna priča.

- Cijeli omladinski staž bio sam stalni hrvatski reprezentativac, a skupio sam i 15-ak nastupa za prvu momčad Dinama, uglavnom na prijateljskim utakmicama. Kad mi je bilo 19 godina Dinamo mi je ponudio 7-godišnji ugovor, ali su tražili od mene da odem na posudbu u Lokomotivu koja je tada bila u Četvrtoj ligi, što nisam želio prihvatiti i uslijedio je rastanak - prisjetio se Krajačić.

Van hrvatskih granica Krajačić je proveo godinu i pol dana te pritom branio boje češkog drugoligaša Znojmo, nakon čega se ljetos opet vratio u Lijepu našu.

- Vratio sam se u Zagreb gdje sam trenirao s privatnim trenerom i tamo me zatekao poziv trenera Pamića. On me dobro poznaje, dok je bio u Karlovcu trenirao sam neko vrijeme s njime i kad me pozvao da dođem u Istru 1961 na probu, nisam previše razmišljao. Odlučio sam to prihvatiti, stigao sam u Pulu i probat ću opravdati taj poziv. (Ivica CEROVAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter