Domacinstvima 22 posto za štetu od poplava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema prijedlogu o raspodjeli sredstava za naknadu štete od poplava koje su krajem lanjskog rujna pogodile opcinu Fažana, svako ce domacinstvo kojem je nekretnina oštecena u poplavi zasad dobiti 22 posto od ukupnog iznosa procijenjene štete.

Podsjecamo, krajem prosinca je na racun Opcine od države za naknadu štete isplaceno 3,86 milijuna kuna, a od Istarske županije 150 tisuca kuna. Kako saznajemo od Marinka Gazica, zamjenika predsjednika opcinskog Povjerenstva za procjenu šteta od elementarne nepogode, prijedlog nacina isplate odšteta u petak je upucen nacelnici Opcine Adi Damjanac.

Preduvjet za dobivanje odštete je da oštecene gradevine imaju gradevinske dozvole, što za nekoliko objekata u starogradskoj jezgri Fažane tek treba utvrditi.

Iz isplate naknade štete, od ukupno procijenjena 163 objekta, iskljuceno je 12 domacinstava koja su vec dobila novac od osiguranja pa se ukupni procijenjeni iznos štete nešto veci od 17 milijuna smanjuje za pola milijuna kuna.

Takoder, dodaje Gazic, prema Pravilniku Ministarstva financija, obeštecenje pokriva samo nekretnine pa osobe koje su prijavile samo štetu na pokretnoj imovini, odnosno vozilima i plovilima, nemaju pravo na naknadu.


Podijeli: Facebook Twiter