Domacini najbolji s 9 kg ulovljene ribe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nešto više od 120 kilograma ulovljene ribe, ponajviše šura, boba i špara, rezultat je petog, jubilarnog Medunarodnog kupa Brijuni-Štinjan, održanog u nedjelju u Fažanskom kanalu, u organizaciji Pomorsko-športskog ribolovnog društva "Štinjan".

Na natjecanju u udicarenju iz usidrene barke okupile su se, kako doznajemo od Marijana Rupenovica, predsjednika PŠRD-a Štinjan, cak 34 ekipe - 11 iz Italije, jedna iz Crne Gore, pet ekipa iz Slovenije, cetiri iz Splita dok su ostale stigle iz ribolovnih klubova Pule i Istre.

Brodice su iz lucice Puntižela na more krenule vec u osam sati, a vjetrovito more zaslužno je što se na službeno vaganje, zakazano za 13 sati, donijelo gotovo jednako ribe kao i lani, no i upola manje nego prije dvije godine kada je ulovljeno preko tristo kilograma ribe. Ipak, sve u svemu ulovljeno je cak 1.379 komada raznorazne ribe. Naravno, sve vece od propisanih 17 centimetara buduci da se manji primjerci, prema propozicijama organizatora nisu smjeli loviti radi ocuvanja ribljeg fonda.



Titulu pobjednika natjecanja s gotovo 9 kilograma ulovljene ribe, tocnije 8.665 grama, osvojila je domaca ekipa "Štinjan 1" u sastavu Gianni Perusco Stinga i Vlado Legin iz PŠRD-a Štinjan. Da i žene znaju loviti posvjedocila je pak ženska ekipa "Zebe" iz Delfina koja se plasirala na drugo mjesto. ?urdica i Radojka ulovile su ni manje ni više nego 8.550 grama ribe. Pehar za trece mjesto pripao je ekipi "Marinar" iz Kranja, odnosno Renatu Veselicu i Leonu Lazaru koji su ulovili 7.925 grama ribe.

Najvecom ribom natjecanja proglašen je "šnjur" težak 390 grama kojeg je ulovila ekipa "Zenta 1" iz Splita odnosno ribici Davor Duplancic i Petar Roncevic.

Osim ulovljenih "kapitalaca" natjecateljima je, pred sam kraj natjecanja uzbudenje donio i ogroman kruzer "L'Austral" koji se u kanalu spretno provukao uz natjecatelje u barkicama. Je li im preplašio koju kapitalnu ribu, ne znamo. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter