Domacini briljirali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 120 umirovljenika sudjelovalo je u petak na 2. sportskim igrama Zajednice udruga umirovljenika Istarske županije u Puli. Umirovljenici iz šest istarskih gradova i dvije opcine natjecali su se u šahu, pikadu, kartanju u briškuli i trešeti, streljaštvu i bocanju na trima lokacijama - u Domu oružanih snaga te na igralištu Bocarskog doma i u samackom domu Uljanika.

Iako je u prvom planu druženje, najbolji natjecatelji kucama su odnijeli pehare i medalje. Prvo mjesto u šahu osvojila je muška ekipa Pula II, koja je pobjedu odnijela pred ekipom Pula I, iz iste gradske udruge Matice umirovljenika. Domacini su slavili i u pikadu gdje je pobijedila ženska ekipa iz Pule. U posebnoj kategoriji, brzopoteznom turniru u šahu, najbolji je bio takoder Puljanin Milan Marceta, dok je pojedinacno u pikadu pobijedila Labinjanka Danijela Nacinovic. U ženskom bocanju ekipa Rovinj II prvo mjesto uzela je svojim sugradankama, ekipi Rovinj I. U muškom bocanju je, kao i lani, najbolja bila ekipa I iz Pule, a Puljani su slavili i u streljaštvu. U pojedinacnom nadmetanju u streljaštvu sva tri prva mjesta pripala su takoder Puljanima - prvi je Goran Ahacic, drugi je Božo Šaric, a treci Ivan Kaic. U mješovitim kartaškim parovima najbolji su bili Marija Udovicic i Rikard Duškovic iz Doma za starije i nemocne osobe "Alfredo Štiglic", koji su ujedno i najvece iznenadenje turnira.



"Problemi u državi i tu u Istri nisu razlog da se igre otkazuju, kao što je napravila Vlada koja ove godine nije održala sportske igre umirovljenika na nivou Hrvatske. Mi to nismo prihvatili i složili smo se da idemo dalje, moramo održati kontinuitet", kazao je predsjednik Zajednice udruga Matice umirovljenika Istarske županije Bruno Stermotic. Cjelodnevno sportsko natjecanje pocelo je u jutarnjim satima nakon prigodnog otvaranja uz nastup zbora "Zlatne godine", Gradske udruge pulske Matice umirovljenika, pod vodstvom dirigentice Silve Pavic. Najboljima su dodijeljeni pehari i medalje, a dobro druženje u popodnevnim je satima nastavljeno uz ice i pice te duo Magnolia.

"Natjecemo se radi druženja i da nam bude ljepše u mirovini. I lani smo bili na igrama, dobro su organizirane", kaže Buzecanka Nada Percic koja se natjece u pikadu, dok je Puljanin Milan Juršic odmjerio snage u šahu te istice da su i ekipa i ovakva druženja za umirovljenike više nego dobrodošli. Na organizaciju manifestacije utrošeno je oko 35 tisuca kuna, a novcano su pomogli Grad Pula i Županija te gradovi Porec, Labin i Pazin. Stermotic napominje da sredstva koja se izdvajaju za umirovljenike i nisu velika s obzirom na brojnost umirovljenicke populacije.


Podijeli: Facebook Twiter