Domacice ocjenjivala Ana Ugarkovic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na božicnom sajmu u Brtonigli u petak navecer održan je gastro program. Posebna komisija u kojoj su bili nacelnik, vinar Luciano Visintin i Ana Ugarkovic, kao predsjednica, kušala je kolace koje su pripremile domacice s Bujštine. Glavni sastojak svakog recepta bilo je vino.

Nije im bilo lako, radili su pred ocima svih posjetitelja, koji su s nestrpljenjem cekali proglašenje pobjednika da bi mogli degustirati slastice. Najboljima su proglašene fritule Danijele Selar iz Brtonigle, dok je posebnu nagradu dobio kolac s bijelim vinom i maslinovim uljem Adrijane Palcic iz Fiorina.

Ostale domacice koje su se natjecale sa svojim kolacima i tortama bile su Luiza Spac i Doris Kraljevic iz Tribana, Ingrid Labinjan iz Brtonigle, Ivana Klaj iz Fiorina i Franka Juriševic iz Umaga. Gladna publika zatim je u samo nekoliko minuta razgrabila sve kolace.

Uslijedila je degustacija probranih vina lokalnih proizvodaca - Istravina, Veralde, Marina Kraljevica i Vinerina iz Brtonigle, te Ravalica i Cattunara iz Nove Vasi.

Posljednja tocka programa u petak, koji je vodila pjevacica grupe Karma Majda Sušelj Tara uz glazbenu pratnju Marka Morgana, bio je kulinarski dvoboj u kojem su vještinu pripreme kolaca pokazali umaški vinar i maslinar Danijel Kraljevic Cuj i delegat brtoniške Agencije lokalne demokracije Umberto Ademollo.

Po receptu organizatora morali su pred publikom pripremiti okruglice od kokosa i kakaa. Svi sastojci su bili na stolu i trebalo ih je samo izmiješati, a sve je nadgledala naravno Ana Ugarkovic.


Podijeli: Facebook Twiter