Domaći tablet za vozače i poslovnjake

Tablet Hruška M70T02
Tablet Hruška M70T02

Uz slogan "All in one - all you need", odnosno sve u jednom - sve što trebate u hotelu Vela Nera u Šišanu predstavnici domaće tvrtke Prnjica d.o.o. i slovenskog Geo Atlasa krajem prošlog tjedna predstavili su vlastiti proizvod - tablet Hruška M70T02.

Riječ je o 7-inčnom multimedijskom uređaju s ekranom osjetljivim na dodir koji uz Google Android 4.0 operacijski sustav pruža potpuno prilagođenu automobilsku navigaciju s pripadajućim stalcima za stol i automobil.

- Ponosni smo što smo uspjeli ostvariti suradnju sa slovenskim stručnjacima koji su izradili software za ovaj simpatični tablet, dok smo ga mi u potpunosti prilagodili hrvatskom tržištu. Zbog svojih izrazito kompaktnih dimenzija, tablet je naročito praktičan kao navigacijski sustav u automobilu, stoga smo odlučili isporučivati ga s NAVITEL CityGuide i CoPilot navigacijskim sustavom koji smo prilagodili za domaće tržište, posudivši glas od Puljanke Irene Giorgi.
 
Hrvatsko-slovenski tablet pokreće procesor od 1,2 GHz uz 1 GB radne memorije te 8 GB internog prostora na hard disku s mogućnošću nadogradnje pomoću SD memorijskih kartica.

Ugrađene su dvije kamere, prednja od 0,3 i stražnja od 2 megapiksela. Opremljen je WiFi sustavom povezivanja s internetom te već u osnovnom paketu dolazi s integriranim korisnim aplikacijama poput Officea i AutoCAD-a. Uređaj čita sve video i audiodatoteke, stoga je praktičan za gledanje filmova koji se prikazuju u HD rezoluciji, no zbog 7-inčnog ekrana prikaz je sažet na najviše 800x480 piksela. Korisni su svakako i Micro USB te HDMI ulazi, odnosno izlazi.

Za bezbrižno surfanje internetom ili ozbiljan rad na tabletu brine se baterija s autonomijom od najviše šest sati. Na upit koja je ciljana grupa kupaca, Žunec tvrdi da je upravo zbog malih dimenzija uređaja ona vrlo široka; praktičan je profesionalnim vozačima, studentima, ali i poslovnim ljudima, obzirom da postoji mogućnost ugradnje aplikacije za fiskalizaciju. Cijena tableta iznosi 1.900 kuna s PDV-om uz jamstvo od godinu dana. (K. TADIJIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter