Domaci pripravci za body wrapping

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Metoda zamatanja tijela u foliju prije kojeg se koža premaže preparatom za razgradnju celulita, poznatija po engleskom nazivu body wrap, više nije luksuzni tretman.

Naime, više ne morate novce za tako jednostavnu radnju ostavljati kozmetickim salonima, vec sami smuckate eliksir za lijepu kožu - domaci pripravak koji iz tijela cisti toksine, pomaže pri lijepom i njegovanom izgledu kože te naravno, razgraduje celulit.

Nakon što ste se premazali domacim preparatom, sve što trebate je naravno umotati se u prozirnu foliju te se omotati dekama kako bi se toplinom što lakše otvorile pore.

Ako želite dodatni ucinak, nakon što ste se omotali, obucite tajice te krenite na vježbanje. Izrazito korisno je rolanje ili trcanje.



Pripravak s glinom
Jednu šalicu gline i dvije žlice soli stavite u posudu te dodajte tople vode dok se ne napravi kompaktna smjesa. Nakon toga nanesite smjesu po tijelu, pritom pazeci da sve ne uprljate (sjednite na rucnike) te se omotajte u foliju, prekrijte dekama i opustite se oko pola sata.



Med i limun
U posudu dodajte pet žlica meda, dvije žlice soli i iscijedeni sok jednog limuna. Nanesite smjesu, omotajte se i ostavite da djeluje oko 15 minuta te isperite. Ovaj pripravak izrazito je koristan upravo u borbi s narancinom korom.



Cimet
Ovaj intenzivni zacin dobar je kod detoksikacije organizma. U posudu dodajte pet žlica meda, tri žlice cimeta i malo mlijeka. Ravnomjerno nanesite smjesu, omotajte se i ostavite da djeluje pola sata. Nakon što isperete pripravak, koža ce vam biti mekana i nježna.


Podijeli: Facebook Twiter