Domaći juniori bolji od igrača na probi

Štopericu ne možeš prevariti - Igor Pamić i Elvis Peršić (A. ŠURAN/www.istra1961.hr)
Štopericu ne možeš prevariti - Igor Pamić i Elvis Peršić (A. ŠURAN/www.istra1961.hr)

Točno pet tjedana razmak je koji će proteći od prvog ovogodišnjeg treninga nogometaša Istre 1961 do prvog službenog nastupa u 2014. godini, odigravanja odgođene prvenstvene utakmice protiv zagrebačkog Dinama. Malo je to vremena da se odrade prave pripreme, čak i po kriterijima trenera kojima ovaj period ne traje toliko dugo kao što je to običaj kod Igora Pamića, no od kukanja nema pomoći.

Uostalom, kako će biti "zeleno-žutima", bit će i ostalim sudionicima Lige deset, a sad je na Paminju i članovima njegovog stručnog stožera da vrijeme što ga imaju na raspolaganju iskoriste najbolje što znaju. Svjesni toga, nakon laganog uhodavanja u petak, u subotu su već odrađena dva treninga, nedjelju se radilo samo ujutro, a onda od ponedjeljka kreće ono pravo.

Pripremio je Paminjo svojim pulenima meni u tri slijeda - trčanje, utezi i lopta, a treninzi na "Drosini" izmjenjivat će se s onima u Medulinu.

- Iskreno, ne zanima me da li će pripreme trajati četiri ili osam tjedana te bilo kakve priče oko toga smeta li nam ili ne što će biti tako kratke. Mi smo profesionalci i tu smo da se prilagodimo uvjetima, a ne da tražimo dlaku u jajetu i izmišljamo toplu vodu. Uvjeti su takvi kakvi jesu, trebamo se s tim pomiriti i period koji je pred nama odraditi što je moguće kvalitetnije.

"Šef" će sve to već kompenzirati, bit će vremena i za treniranje i za igranje utakmica, neće biti problema. Bit ćemo pravi kad krene ono pravo, uvjeren je Elvis Peršić, kondicijski trener Istre 1961.

- Uostalom, toliko smo vremena imali i ljetos, sve je skraćeno u ovoj sezoni. Ići ćemo više na specifičan rad i naglasak će biti na kvaliteti i intenzitetu, ne toliko na kvantiteti, jer nema vremena. Nivo rada će biti visok, kao uostalom i na svim prethodno odrađenim pripremama, tu se neće ništa promijeniti.

Drugim riječima, Paminjo će pred svog pomoćnika zaduženog za kondicijsku pripremu igrača postaviti neke specifične zadatke koje će Peršić trebati odraditi po njegovim zahtjevima, a onda će on to uskladiti sa svojim dijelom treninga gdje će se raditi na taktici i uigravanju. Prva stvar koju je na ovim priprema zatražio bilo je testiranje brzine kojem su u subotu pristupili juniori i igrači pristigli na probu.

- Testiranje brzine je nešto što će u budućnosti biti prva stvar koja će dočekati sve one koji u Pulu dođu na probu. Onime što su pridošlice pokazale mogu reći da sam djelomično zadovoljan, jer od novih igrača očekujemo da pokažu nešto više ili da barem budu na nivou ovih naših.

Zasad ne bih nikoga od njih posebno istaknuo, jedino mogu reći da nisu svi u "top formi", odnosno na nivou koji zahtijeva igranje u Prvoj HNL. S druge strane, pozitivno je da su se naši juniori na ovim testiranjima pokazali u vrlo dobrom svjetlu.

- Nisu bili odlični, ali bili su jako dobri. To mi je posebno drago, da su naši dečki ostvarili bolje rezultate od igrača koji su došli sa strane, jer je to samo još jedna potvrda da se u klubu dobro radi, istaknuo je Peršić. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter