Domaći i stranci vade školjke, a ne smiju

(Arhiva/E. STRENJA)
(Arhiva/E. STRENJA)

Domaći i stranci vade školjke, a ne smiju Državljanin Italije u dobi od 28 godina zbog protuzakonitog ribolova, odnosno vađenja periske, zaradio je kaznenu prijavu, a istu je prijavu zaradila i 56-godišnjakinja iz Valbandona koja je u uvali Ježinci u pulskoj luci izlovila nešto više od osam kilograma dondola.

Ženu, koja je školjke izlovljavala opremljena maskom, disalicom i perajama, pomorska je policija zatekla u srijedu oko 10.30 sati, a školjke koje je izvadila do tada policija joj je oduzela i vratila u more.

U večernjim je satima u uvali Portić u Peroju policija pak zatekla talijanskog državljanina koji je iz mora izvadio perisku s namjerom da je zadrži kao suvenir.  Osim toga utvrđeno je da je 28-godišnji Talijan opremljen podvodnom puškom i roneći na dah bez potrebne dozvole obavljao športski ribolov.

Zbog vađenja periske, čiji je izlov zabranjen, Talijan je zaradio kaznenu prijavu, a zbog prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu izdan mu je prekršajni nalog. Ujedno, policija je o vađenju periske obavijestila Inspekciju zaštite prirode.

Talijan i Puljanka kaznenu su prijavu zaradili zbog kaznenog djela protuzakonitog ribolova. (M. KOŠTA) 


Podijeli: Facebook Twiter