Domaće pokazale da imaju ekipu za obranu naslova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica 8. kola 1. skupine Prve A lige odbojkašica: Poreč - Marina Kaštela 3:1 (21:25, 25:17, 25:21, 28:26). SRC Veli Jože. Gledatelja 150. Suci: Milan Rajković (Rijeka), Dajana Miškulin (Sv. Lovreč).

POREČ: Vekić, Pahović 7, Sain, Zahirović, Novosel 5, Jozić 11, Duspara 4, Račić 29, Jakšetić 6, Makovac, Rogović, Sliško.

MARINA KAŠTELA: Botić, Šiško 3, Jurić, Rajković, Pervan 5, Vranković 1, Barić, Uljević 6, Šipić 3, Vukić 5, Ćurak 2, Miljak 7.

U odličnoj odbojkaškoj predstavi, pri čemu je prava šteta da na tribinama nije bilo više svjedoka, odbojkašice Poreča porazile su svoje ljutite protivnice Marinu Kaštela rezultatom 3:1 u susretu koji je bio više od derbija. Naime, ovime su naplatile sav dug zbog neodigranog susreta u Kaštelima u prvom dijelu prvenstva i pritom se u velikom stilu vratile u igru za vrh.

Vratila se i predstavila domaćoj publici nakon četiri mjeseca izbivanja Jozić, ali i otpala dan uoči susreta Ćorić, a nije bilo niti Sučić. No usprkos još jednoj peguli u nizu, bio je to sinoć jedan drugi Poreč u odnosu na onog viđenog zadnjih mjeseci u "Velom Joži". Igrale su igračice Miodraga Stojakovića sjajno, šampionski i svojom velikom voljom i onim potrebnim žarom u igri porazile jakog protivnika. Otklonile su pritom Porečanke definitivno i sumnju imaju li ekipu za obranu naslova prvaka.

Atrakcije

Počelo je obostrano u visokom ritmu s jakim obranama, te se za poene trebalo malo više namučiti. Kretao se i rezultat uglavnom u "egalu", a atraktivnost mamila pljesak, poput lukavog "kuhanja" Jakšetić ili prolaza po dijagonali Pahović za 8:7. S druge strane mreže problem domaćinu su predstavljale Pervan, te  dijagonala Vukić koje su s tri uzastopna poena na pola seta svojoj ekipi osigurale vodstvo 9:12. Vratila je nakon "time outa" odmah u normalu Jozić s dva "zakucavanja" na mreži, te je sve ukazivalo na to da će se o setu odlučivati u zadnjim poenima. Međutim, dva lošija prijema i neuspio napad Račić i Duspare, doveo je domaćina u probleme (15:20). Uspjele su Porečanke ipak dignuti igru i sa dva uspješna bloka Jozić i uz poklone s druge strane doći serijom 4:1 na minus od dva poena (19:21), ali je protivnik imao više koncentracije da završi set u svoju korist.

Sjajna Račić

Početkom drugog seta Novosel je pokrenula mini seriju koju je završila Jozić poenom za 6:2. Jak je bio nakon toga i blok porečkih odbojkašica Pahović–Duspara, a u napadu inspirirane Račić i kreativna Jakšetić. Odrazilo se to i na rezultat, jer je na semaforu svijetlilo 12:4 za domaćina. Pokušao je protivnički trener "time outom" i izmjenom pucača, inače odlične Miljak, promijeniti tijek susreta, no sve je teklo na mlin domaćina i završilo poenom Jozić za poravnanje u setovima (1:1).

Gušt je bilo gledati obostranu borbu da se spasi svaku loptu u trećem setu, a na pola seta bilo je 12:9. Rezultat je bio i plod odlične suradnje tehničarke Jakšetić i Račić koja je prošla tri puta u nizu, a odlična je bila i Sain koja je "izvadila" nekoliko puta loptu praktički iz parketa. Međutim, trenutak opuštanja bio je dovoljan da se protivnice ponovno  vrate u igru (14:14). Nastavile su se ekipe izmjenjivati u poenima, a pobjednika seta je odlučio domaći blok i sjajna Račić koja je nizala "dijagonale" i na kraju zaključila set za vodstvo od 2:1.

Porečke su odbojkašice u četvrtom setu vodile 17:15 i potom je Račić dovela domaćina na prag osvajanja seta i pobjede (23:20). Međutim, uslijedila su dva nesporazuma i na semaforu je zasvijetlilo 23:23. Osigurala je odmah Račić meč loptu, no ista nije iskorištena. Drugu je priliku za pobjedu domaćinu donijela Novosel "zakucavanjem", ali i to je otišlo u vjetar. No, zato je treća bila sreća. (Mladen PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter