Domaća web tržnica od danas i na Verudi

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Domaća web tržnica, internetska aplikacija na web adresi www.trznica-trg.eu, istarskim poljoprivrednim proizvođačima pruža mogućnost da predstave svoje gospodarstvo i proizvode u cilju izravne prodaje i boljeg marketinga za istarsku poljoprivredu.

Osim internetske promidžbe, Domaća web tržnica organizira niz aktivnosti u sklopu akcije "Izaberi lokalno". Dosad je organizirano predstavljanje istarskih poljoprivrednika, korisnika te aplikacije, na tržnicama u Puli i Poreču, što se odvija svakog tjedna, održavaju se dani otvorenih vrata na poljoprivrednim gospodarstvima, organiziraju jednodnevni izleti na poljoprivredna gospodarstva te sudjelovanje na sajmovima.

Najatraktivnija aktivnost u izravnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda svakako je izlaganje proizvoda na tržnicama jer na taj se način osigurava neposredan kontakt proizvođača i kupca. Prva tržnica na kojoj je započela prezentacija i prodaja istarskih poljoprivrednih proizvoda je ona u pulskoj Šijani,  u kolovozu ove godine. Nakon Šijane, organizirana je i tržnica u Poreču na prostoru gradske tržnice.

S obzirom na to da je Pula najveće potrošačko središte na području Istre, od ovog je mjeseca poljoprivrednim proizvođačima osigurana još jedna lokacija na kojoj mogu izlagati svoje proizvode, a riječ je o tržnici na pulskoj Verudi. Ulaskom u hladniji dio godine i početkom zimskog računanja vremena, mijenja se i radno vrijeme izlaganja na tržnicama i to: tržnica na Verudi radit će svakog ponedjeljka od 15 do 17 sati, a u Šijani svakog petka od 15 do 17 sati. Gradska tržnica Poreč bit će otvorena svakog četvrtka od 16 do 18 sati.

Administracijski tim Domaće web tržnice u pregovorima je s gradovima Pazinom i Buzetom kako bi i na tim područjima osigurali izlagačke prostore za istarske poljoprivredne proizvođače (B. PETROVIĆ)

CIJELI TEKST ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter