Dom u bojama ljubavi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Crvena boja najsnažniji je simbol strasti, plodnosti, hrabrosti i ljubavi, a brojna suvremena istraživanja dokazala su da crveni tonovi na osobit nacin utjecu na ljudski organizam i raspoloženje.

Dan zaljubljenih, Valentinovo, prilika je da zaboravite i snijeg i buru i kišu, baš kao i sve poslovne i ine nepogode koje bi vas mogle omesti u dostojnom posvecivanju pažnje svom životnom partneru. I dok mnogi taj dan koriste za odlazak na romanticnu veceru ili krace putovanje, ima i onih koji se odlucuju na drugu varijantu - opuštanje, odmor i ljubav u svoja "cetiri zida".



Ako ste dakle odlucili zakljucati ulazna vrata svoga doma pred ostatkom svijeta i posvetiti se jedno drugom, kako biste Valentinovo ucinili doista posebnim pobrinite se da i ambijent prati znacenje Dana zaljubljenih.

Neki vec odavno isprobani recepti nalažu ružine latice posute na strateški bitnim mjestima, kao i primjerice buket crvenih ruža ili upaljene svijece, no želite li otici i korak dalje, svoj dom ogrnite u boju ljubavi - velicanstvenu crvenu.

Crveni detalji

U crveno odjenite blagovaonicu i spavacu sobu. Crveni stolnjak, ubrusi ili tanjuri potaknut ce apetit, osobito ako ih upotrijebite u kombinaciji s afrodizijacima na meniju.

Ako ne želite pretjerivati, poigrajte se detaljima, poput caša, vadicepa ili pribora za jelo u nijansama boje ljubavi, a osobit dojam zasigurno cete postici posegnete li za crvenom hranom, poput primjerice jabuka, jagoda ili brusnica.



Svog životnog partnera možete iznenaditi i doruckom u krevetu kojeg cete poslužiti na crvenom poslužavniku, a na slican nacin možete završiti dan - naravno, uz cašu crnog vina umjesto peciva i kave.

Ako ste se pak zaigrali crvenim ružinim laticama, nemojte zaboraviti na kupaonicu - kada, umivaonik ili primjerice posudica za sapun, ovisno o tome kojom kolicinom latica raspolažete, bit ce idealna mjesta za ukrasiti.


Podijeli: Facebook Twiter