Dom "Alfredo Štiglić" proslavio 40. rođendan

U Domu hrvatskih branitelja proslavljen 40. rođendan Doma "Alfredo Štiglić"
U Domu hrvatskih branitelja proslavljen 40. rođendan Doma "Alfredo Štiglić"

Svečanost obilježavanja 40. godišnjice Doma za starije i nemoćne "Alfredo Štiglić" održana je u Domu hrvatskih branitelja. Za mnogobrojne uzvanike, predstavnike Istarske županije, Grada Pule, udruga civilnih društava, ustanova i goste svečanosti pripremljen je bogat kulturno-umjetnički program koji je u svojoj završnici zahvaljujući, mažoretkinjama i njihovim mamama, te korisnicima ustanove, digao na noge cijelu dvoranu.

- Četrdeseta obljetnica je zaista vrijedna poštovanja, tim više jer je Dom Alfredo Štiglić uspio učiniti nešto zaista vrijedno, a to je da se korisnici ondje osjećaju kao doma, rekla je dogradonačelnica Vera Radolović, ujedno i predsjednica Upravnog vijeća Doma.

Dodala je da je Dom također vrijedan poštovanja jer je kao jedini u Hrvatskoj uspio organizirati i ugraditi u svoju djelatnost posebnu jedinicu koja se brine za osobe oboljele od Alzheimerove bolesti. Čestitkama za 40. rođendan priključio se i Valerio Drandić, kao predstavnik Istarske županije kazavši da je Dom Alfredo Štiglić nažalost još uvijek najmlađa ustanova tog tipa usprkos tome što obilježava 40. godišnjicu. Pismo podrške i čestitke uputili su iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

U bogatom programu nastupili su zbor Rondo Histriae, zbor novigradskog Doma za starije i nemoćne, KUD Lino Mariani s orkestrom mandolina te djeca Dječjeg vrtića Veruda koja su izvela igrokaz "Medežija" koji je izazvao salve smijeha i veliki pljesak.

Odličan solo nastup imao je i Bruno Vidotto iz rovinjskog Doma "Domenico Pergolis", no najveće oduševljenje su ipak izazvale mažoretkinje koje su na noge podigle cijelu dvoranu.

Prvo su nastupile pulske juniorke, a kasnije i njihove mame. Nakon njih na pozornicu su stupile mažoretkinje Doma za starije i nemoćne osobe "Maksimir" koje su odradile odličan nastup i izazvale veliki pljesak publike. Isto je bilo sa splitskim plesom koji su otplesali troje korisnika Doma domaćina Marija Tesser, Zlatko Velagić i Đuro Cenić s članovima udruge Breza.

- Ples mi znači zabavu, rekreaciju i druženje, uživam u tome. Trudimo se vježbati koliko možemo i koliko stignemo da bi bili što bolji, rekla nam je Tesser uoči nastupa, što su nam potvrdili i njezine kolege Velagić i Cenić.

U sklopu svečanosti 40. obljetnice Doma "Alfredo Štiglić" otvorena je izložba radova korisnika, a nastavit će se sutra plesnom večeri u Domu uz bend Duo magnolija i gošću Vesnu Nežić Ružić. Proslava 40. rođendana završit će u ponedjeljak, na Međunarodni dan starijih osoba kada će u Domu uz prigodni program nastupiti djeca Dječjeg vrtića Veruda. (Nera SOFTIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter