Dolijao "specijalist" za kladionice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska policija je kriminalisticki istražila 34-godišnjeg S. M., državljanina BiH s trajnim boravkom u Puli, zbog osnovane sumnje da je krajem travnja i pocetkom svibnja pocinio tri kaznena djela razbojstva na podrucju Pule.

Naime, osnovano se sumnja da je u subotu u 18.40 sati upao u kladionicu Germanija u Švalbinoj ulici u Puli maskiran preko glave s nožem u ruci i od djelatnice zatražio da mu preda novac. Tijekom razbojstva drškom noža je lupao po staklu na pultu, a kada je dobio novac pobjegao je u nepoznatom smjeru.

Buduci je razbojnik policajcima dobro opisan uhicen je istoga dana u 23.20 sati u Puli i doveden u postaju na obradu. Tijekom kriminalistickog istraživanja pretražen je stan kojeg koristi, a pronadena je odjeca kojom je pocinio razbojstvo, novcanik te dio novca.

Daljnjom obradom iskazale su se osnovane sumnje da je 20. travnja opljackao kladionicu Fortuna u Mletackoj ulici. Ponovio je pljacku kladionice Fortune 26. travnja, ali ovaj put na Trgu 1. istarske brigade u Puli, gdje je, sumnja se, koristio plasticni pištolj.

Policija je neposredno nakon pljacke u Šijani pronašla jaknu u plasticni pištolj koji odgovaraju opisu razbojnika. Ukupna šteta od tri razbojstva procijenjena je na nekoliko tisuca kuna. Policiji je poznat od ranije po kradama i iznudama a istražnom sucu je priveden u nedjelju.


Podijeli: Facebook Twiter