Dolijao provalnik u automobile

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog više teških krada te racunalne prijevare porecka policija je u suradnji s PU primorsko-goranskom provela kriminalisticko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Darde. Policija je kod Lupoglava zaustavila 46-godišnjaka te je provjerom utvrdila da je za njim raspisana potraga zbog više kaznenih djela na podrucju Poreca i Rovinja.

Temeljem naloga Županijskog suda pretražena je škoda octavia pulskih oznaka koju je vozio te stan u Ulici Kapetanova draga u Vrsaru gdje je pronaden provalnicki alat te predmeti za koje se sumnja da potjecu iz kaznenih djela. U cetvrtak je u popodnevnim satima priveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Daljnjim istraživanjem utvrdeno je da je pocetkom svibnja kod groblja u Višnjanu provalio u peugeot 106 pulskih oznaka tako što je nasilno otvorio vrata te ukrao novcanik s 500 kuna, osobnim ispravama i bankovnim karticama na štetu 67-godišnjakinje iz Motovuna i 33-godišnjakinje iz Pule.

Pokušao je zatim ukradenim karticama na bankomatu u Višnjanu podignuti novac, no utipkavao je krivi PIN pa nije uspio. Prošle je godine u rujnu provalio u seat toledo 53-godišnjaka iz Pazina na obali plaže u Vrsaru te ukrao kartice i uspio podici na bankomatu u Porecu cetiri tisuce kuna.

Takoder je utvrdeno da je u kolovozu 2009. te u ožujku 2010. provalio prvo u mercedes slovenskih oznaka u Limskom kanalu, pritom ukravši 2.000 kuna, a potom na bankomatu podigavši oko 39 tisuca kuna na štetu slovenskog državljanina.

U ožujku je provalio u renault twingo pulskih oznaka u Rovinju odakle je na štetu 58-godišnjaka ukrao 1.500 kuna. Kriminalisticko istraživanje se nastavlja.


Podijeli: Facebook Twiter