Dolijao provalnicki dvojac s Poreštine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecka je policija, zbog osnovane sumnje da su pocinili šest teških krada, kriminalisticki istražila 30-godišnjaka iz Kaštelir-Labinci i 31-godišnjaka iz Brtonigle. Sumnjice se da su u prosincu prošle godine pocinili tri, a u sijecnju ove godine još tri teške krade na podrucju opcine Kaštelir-Labinci.

U prosincu su u mjestu Tadini provalili u dvije vikendice tako što su slomili cilindar brave na ulaznim vratima. Iz kuce u vlasništvu 55-godišnjaka iz Tadini nisu ukrali ništa, dok su iz susjedne vikend kuce u vlasništvu 57-godišnjeg njemackog državljanina ukrali usisivac vrijedan tisucu kuna. Takoder u prosincu su u vikendici u mjestu Brnobici nasilno otvorili vrata, a nakon što su pregledali i razbacali stvari ukrali su jaknu i suncane naocale na štetu vlasnika iz Rojci za više od tisucu kuna.

Krajem sijecnja su provalili u ugostiteljski objekt u mjestu Kovaci napravivši otvor u prozoru skladišnog prostora odakle su ukrali više komada pršuta, kobasica i ombola. Vlasnik iz Višnjana oštecen je za oko osam tisuca kuna. Istoga dana su u mjestu Krancici iz prirucne prostorije ukrali kljuc te su ušli u stambeni dio kuce i zakljucali se unutra. Dok su nesmetano pregledavali po kuci stigli su vlasnici, pa je dvojac pobjegao preko terase.

Posljednju provalu izvršili su u razdoblju od sredine sijecnja do pocetka veljace u mjestu Diklici. Ušli su u kucu nasilno provalivši vrata i razbvši sirenu na alarmnom sustavu. Buduci da su utvrdili da nema stvari koje vrijedi ukrasti otišli su praznih ruku. Materijalna šteta nanesena vlasniku, 59-godišnjem talijanskom državljaninu, je oko tisucu kuna.

Dvojac je u utorak navecer završio u pritvorskoj jedinici Policijske uprave istarske. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter