Dolijao nekoliko mjeseci prije zastare kazne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Franjo Lukic (51), državljanin BiH za kojeg je pet godina na snazi bila Interpolova tjeralica zbog pravomocne presude pulskog Županijskog suda iz listopada 2006., kojom je osuden zbog pokušaja ubojstva rovinjskog ugostitelja pocetkom 2004., uhicen je u utorak u Trstu.

Tršcanska policija uhitila je Lukica u stanu u ulici Giuliani, gdje je bjegunac pronašao skrovište pred zakonom, izvješcuju talijanski portali. Akciju tršcanskih policajaca koordinirao je Interpol, a Lukicu se u gusto naseljenom tršcanskom naselju San Giacomo ušlo u trag još prije nekoliko tjedana.

U utorak ujutro desetak je agenata, temeljem medunarodne tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska, upalo u njegovo skrovište. Lukic prilikom uhicenja nije pružao otpor. Pritvoren je u tršcanskom zatvoru, a iducih ce dana o utemeljenosti uhicenja i zahtjevu Hrvatske za Lukicevim izrucenjem zbog izdržavanja zatvorske kazne odlucivati predsjednik regionalnog Prizivnog suda, izvijestili su tršcanski mediji.

Lukic je zbog pokušaja ubojstva Ante ?urkovica, vlasnika kafica Dea u Rovinju, 2004. godine, na Županijskom sudu u Puli 23. svibnja 2005. nepravomocno osuden na dvije godine i deset mjeseci zatvora.

Kako doznajemo od zamjenika glasnogovornice Županijskog suda u Puli, suca Serda Ferencica, Lukicu je ta presuda postala pravomocna 5. listopada 2006. godine, no nikada nije pristupio izvršenju kazne zatvora. Stoga je iste godine Županijski sud u Puli raspisao tjeralicu za njim. Po rijecima suca Ferencica, zastara izdržavanja zatvorske kazne od dvije godine i deset mjeseci nastupila bi iduce godine. (M. Ko.)

 


Podijeli: Facebook Twiter