Dolenc i Bužleta državni prvaci u kiteboardingu

Mario Bužleta, Martin Dolenc i medulinski načelnik Goran Buić (T. GRBIĆ)
Mario Bužleta, Martin Dolenc i medulinski načelnik Goran Buić (T. GRBIĆ)

Martina Dolenca, državnog prvaka u kiteboardingu u course raceu i  Marija Bužletu, državnog kiteboarding prvaka u freestyleu primio je jučer medulinski načelnik Goran Buić.

Uručena im je općinska plaketa za postignute rezultate na Otvorenom državnom prvenstvu Hrvatske u kiteboardingu u Splitu koje je održano od 1. do 4. studenog, a Buić je istaknuo da je medulinski Daskaški klub Karkadur, gdje treniraju Dolenc i Bužleta, najtrofejniji klub s obzirom na budžet. U njemu je inače desetak natjecatelja.

- Imamo najmlađeg državnog prvaka na svijetu, jer ima 12 godina, a natjecao se u seniorskoj konkurenciji i Općina će učiniti sve da u Medulinu izgradi ski-lift koji bi pomagao u treniranju kad nema vjetra, rekao je Buić ujedno odgovorivši na pitanje treneru Ivici Dolencu što bi Općina mogla učiniti za boljitak kluba i još bolje rezultate sportaša.

Dodao je da će pokušati uključiti i Turističku zajednicu Medulina u financiranje kluba s obzirom na to da je kiteboarding vrlo zanimljiv i turistima koji dolaze u Medulin.

- Kiteboarding je kao klasa ispao na Olimpijskim igrama 2016., ali Martina namjeravamo pripremati za Olimpijadu 2020. Medulin je idealna lokacija za kiteboarding i windsurfing i već ima pečat općine ekstremnog sporta.

Treniramo na Bijeci, u Ližnjanu i Pomeru. Na pripremama smo u siječnju bili u Egiptu, a ljeti smo na Braču, rekao je trener Ivica Dolenc.

Mario, koji ima 25 godina, kiteboardingom se bavi četiri godine i opisao je da se u freestyleu moraju izvesti određeni elementi na vodi na određenom području u zadanom vremenu.

Martin se ovim sportom bavi tri godine, a njegova disciplina je zapravo utrkivanje. Na Svjetskom prvenstvu na Sardiniji osvojio je 12. mjesto među juniorima.

Nedavno je potpisao ugovor s jednim talijanskim proizvođačem kiteboarding dasaka koji je u samom svjetskom vrhu, a trener je istaknuo da u Hrvatskoj nijedan windsurfer ili kiteboarder nije potpisao sličan ugovor. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter