Dolcevita: Uskoro skele na 3 zgrade u staroj jezgri

Zgrada na adresi Kapitolinski trg 10
Zgrada na adresi Kapitolinski trg 10

U drugom krugu gradskog projekta "Dolcevita" kojim Grad Pula u znatnoj mjeri sufinancira obnovu fasada i krovišta u starogradskoj jezgri uvjete za sudjelovanje ostvarili su suvlasnici devet građevina, i kako doznajemo od nadležnog gradskog pročelnika Damira Prhata, za tri objekta - Držićeva 2/Sergijevaca 36, Hermana Dalmatina 11 i Uspon sv. Roka/Kandlerova 22 proveden je postupak javne nabave te bi radovi uskoro trebali započeti.

- Na lokaciji Držićeva 2/Sergijevaca 36, za radove na obnovi pročelja i krova izabran je najpovoljniji ponuditelj, a to je društvo Navi-coop iz Pule s cijenom ponude u iznosu od 340.353 kuna s PDV-om, izvijestio je Prhat.

Nadalje, na lokaciji Hermana Dalmatina 11 najpovoljniji ponuditelj je pulsko društvo Graditelj krovovi s iznosom od 248.068 kuna s PDV-om.

Za posljednju od tri lokacije, Uspon sv. Roka 5/Kandlerova 22 izabran je ponovno Navi-coop s cijenom ponude od 145.871 kuna s PDV-om.

U drugom krugu Dolcevite bilo je planirano obnoviti fasade na adresama Kapitolinski trg 7 i 10, Maksimijanova 10, De Villeov uspon 6, Stara tržnica 2, Držićeva 2, Uspon sv. Roka 5, Cvečić Jurja 4 te Hermana Dalmatina 11. Jedino su te građevine, naime, iz drugog kruga natječaja udovoljile propisanim uvjetima javnog poziva.

Otkako je pokrenut projekt "Dolcevita" do sada su obnovljene tri građevine - Kapitolinski trg 1, Sergijevaca 43 te Maksimijanova 2/Sergijevaca 18. Zbog velikog interesa građana dosad je raspisano već tri natječaja na koje su se prijavili suvlasnici 64 objekta. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter