Dolcevita: Skela na zgradi Držićeva 2/Sergijevaca 36

Postavljene skele u ulici Sergijevaca 36 (B. PETROVIĆ)
Postavljene skele u ulici Sergijevaca 36 (B. PETROVIĆ)

Ovih dana na pročelje zgrade na adresi Držićeva 2/Sergijevaca 36 postavljene su skele što je znak da gradski projekt Dolcevita ide dalje te da se počelo s realizacijom drugog kruga projekta. Osim ove zgrade u Sergijevaca 36, u drugom krugu se nalaze i zgrada na Kapitolinskom trgu 7, zgrada u ulici Hermana Dalmatina 11 te zgrada Uspon sv. Roka 5/ Kandlerova 22.

Dolcevita je, podsjetimo, gradski projekt u kojem se sredstvima spomeničke rente i prihoda Grada Pule, sufinancira sanacija i obnova pročelja te krovova zgrada u starogradskoj jezgri.

Za sve četiri zgrade sanacija i obnova pročelja i krovišta iznosi ukupno 955 tisuća kuna od čega će Grad Pula sufinancirati dvije trećine iznosa - 607 tisuća kuna.

Turistička zajednica sufinancirat će iznos s 92,5 tisuća kuna, a ostatak troškova snose suvlasnici, odnosno četvrtinu ukupne obnove. Tako obnova u Sergijevaca 36 koju izvodi pulska tvrtka Navi coop košta ukupno 348,8 tisuća kuna, no od tog iznosa Grad će platiti 262,8 tisuća kuna, TZ 38,4 tisuća kuna, a suvlasnici zgrade 47,6 tisuća kuna. (N. SOFTIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter