"Dolcevita" odgodena do jeseni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"S obzirom da se sve zgrade nalaze u centralnoj gradskoj jezgri i pješackim zonama, radovi se nece izvoditi tijekom turisticke sezone. Svi poslovi pripreme za rekonstrukciju i sanaciju zgrada planiraju se obaviti tijekom ljeta da bismo u rujnu poceli s izvodenjem radova", izvijestio nas je pisanim priopcenjem gradski procelnik Damir Prhat, nadležan za provodenje gradskog projekta "Dolcevita", odgovarajuci na naše pitanje "gdje je zapelo" i hoce li se i kada konacno krenuti u uredenje starogradske jezgre.

Ujedno, njegovo je priopcenje dalo i vrlo jasan odgovor suvlasnicima zgrade na Kapitolinskom trgu 1 koji su jedini potpisali predugovor o uredenju, i koji vec mjesecima cekaju pocetak sanacije, odnosno raspisivanje natjecaja koji je preduvjet za pocetak radova. Dakle, usprkos najavama da ce prve skele biti postavljene vec u proljece, "Dolcevita" ce morati sacekati jesen.

Prhat je u svom priopcenju još naveo da prema pisanoj suglasnosti i punomoci za svaku pojedinu zgradu upravitelj s Gradom zakljucuje predugovor o korištenju sredstava spomenicke rente. Nakon toga, stoji u priopcenju, pristupa se javnoj nabavi za svaku zgradu pojedinacno sukladno utvrdenim troškovnicima. O izboru najpovoljnijeg ponudaca odlucuje povjerenstvo sastavljeno od predstavnika zgrada, predstavnika Grada i upravitelja, zakljucuje Prhat.

Iz priopcenja stoga nije vidljivo jesu li ostali suvlasnici zgrada u projektu potpisali predugovor, odnosno nema odgovora kada bi se to moglo dogoditi. Jasno je samo da je gradski projekt stavljen na cekanje do kraja turisticke sezone.


Podijeli: Facebook Twiter