Dolce vita - pravi pogodak!

Zabave nije nedostajalo
Zabave nije nedostajalo

Prvi vintage festival u zemlji, simboličnog imena Dolce vita, koji se odvijao tijekom protekla tri dana u Rovinju, doista se pokazao pravim pogotkom jer je u različitim segmentima, bilo da je riječ o glazbi, dizajnu, hrani ili modi, pokazao svu raskoš iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Manifestacija se održavala u hotelu Lone i većim dijelom na prostoru bazenskih kompleksa. Posjetitelji su dobili priliku svim svojim čulima uživati u najboljem iz tog jedinstvenog doba. Trebalo je proći dosta godina da vintage i retro nosivi komadi izađu iz bakinih ormara i škrinja i ponovno zagospodare ulicama te postanu sastavnim dijelom modne scene.

Prvi festival posvećen vintageu, koji je osmislio zagrebački Pepermint u suradnji s Maistrom, donio je toliko željeni dašak retra. Tijekom dana većina posjetitelja uživala je u pogledu na oldtimere parkirane uz hotelski kompleks, ali i  crno-bijele fotografije akademskog slikara Saše Šekoranje, koji je svojom izložbom "Double identity" oduševio kulturnjake. Večernji su sati bili vrijeme opuštanja, smijeha, dobre glazbe, plesa i ukusnih delicija koje su pripremili zagrebački i istarski ugostitelji te domaći vinari. Našlo se tu za svakog ponešto - pa čak i mogućnost da se pod spretnim rukama vizažistica i frizerki pretvorite u pravu pin-up djevojku.

Također, u vintage marketu mogla se nabaviti i originalna odjeća, obuća ili kakav drugi retro detalj. U vintage kutku najposjećenija je bila frizerska stolica s haubom, a "najgledaniji" je uporabni predmet bio, uz ženske torbice, starinski hladnjak.

U frizerskoj smo stolici "uhvatili" bivšu manekenku, danas trostruku mamu i odnedavno kolumnisticu Iris Androšević Pinjuh, koja je imala same superlative za Dolce vitu.

- Rovinj je jednostavno prelijep, a uz ovakve evente pretvara se u čudesno mjesto koje neizostavno morate posjetiti, rekla je Androšević Pinjuh. S njom je bila i Iva Balaban, bivša Kraljica Hrvatske, a danas uspješna poslovna žena i suvlasnica modnog portala Büro 24/7.

- Odlična atmosfera i pogođen festival. S obzirom da i sama rado nosim vintage, na Dolce viti osjećam se baš kao ribica u moru, rekla je Balaban, jedna od rijetkih dama koja je, na zamolbu novinara, bez problema i nećkanja pozirala ni manje ni više nego na ženama vjerojatno najomraženijoj stvari na svijetu - vagi. (piše i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter