Dolce i Gabbana tužili beogradsku Dolče i kaffanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetski poznati dizajnerski dvojac Dolce&Gabbana tužio je Marka Filipovića iz Beograda zbog imena njegovog lokala Dolče i kaffana. Iako ova kavana posluje gotovo godinu dana, vlasnik kaže da ranije nisu imali problema dok im prije dva tjedna nije stigla tužba, javlja srpski portal Telegraf.

U tekstu nadalje piše da je Filipoviću tužba iz Privrednog suda stigla preko odvjetničkog ureda u Beogradu te da se nemalo iznenadio kad je shvatio tko ga tuži, a da je sud vrijednost spora odredio na čak 500 tisuća dinara, odnosno oko pet tisuća eura ili oko 34 tisuće kuna.

Ideju za ime kafića, koji će 1. listopada proslaviti godinu dana rada, dobio je spontano u razgovoru s bratom, bilo je mu je jako simpatično, a svidjelo se i gostima.

– Htjeli smo simbolično ime, prezivamo se Filipović, pa smo ostavili u imenu kafića dva slova f, otud Dolče&kaffana, ispričao je vlasnik za Telegraf. Zanimljivo je da je prvo ročište suda zakazano upravo za 1. listopada. 

Talijanski modni dvojac nedavno je optužen i osuđen zbog utaje poreza, i to za nemalih milijardu eura. Prodali su svoj biznis ispod cijene da bi izbjegli plaćanje poreza Italiji. Sud je Domenica Dolcea i Stefana Gabbanu osudio na zatvor od godinu i osam mjeseci. Naravno, branitelj dvojca žalit će se na presudu, a za trajanja žalbenog postupka, dizajneri su na slobodi. (D. BAUK/NL)


Podijeli: Facebook Twiter