Dolazi Split: Zeleno-žuti jurišaju po treći trobod

Čuvat će Bellea - Hrvoje Milić tijekom proljetnog ogleda sa Splitom na Drosini (Danilo MEMEDOVIĆ)
Čuvat će Bellea - Hrvoje Milić tijekom proljetnog ogleda sa Splitom na Drosini (Danilo MEMEDOVIĆ)

Prvo je bio remi bez golova s Hajdukom, pa minimalni 0:1 poraz od Dinama da bi prošle subote Istra 961 došla do prvog slavlja pred svojim navijačima u 3:1 pobjedi nad Interom. Sutra, ponovno s početkom u 20 sati, u susretu 6. kola Prve HNL pulski će nogometaši i četvrti puta igrati na Drosini gdje će ugostiti kvalitetnu momčad Splita.

Splićani spadaju svakako u sam vrh domaćeg nogometa po igračkoj kvaliteti, a kako istome streme i Puljani, za očekivati je kvalitetnu nogometnu predstavu, katastrofalnom travnjaku usprkos.

- Budite sigurni da nismo poletjeli nakon dvije uzastopne pobjede. Idemo iz utakmice u utakmicu i najvažnije mi je da mi ovoga trenutka igramo dobro. Svakako je lakše pripremati utakmicu i izaći na travnjak nakon šest osvojenih bodova u protekla dva kola, ali mi bi se za ovaj večerašnji susret sa Splitom jednako pripremali i da nisu takve okolnosti - rekao je trener Istre 1961 Igor Pamić.

Dolazak Splita u očima navijača pulskog kluba znači dolazak kvalitetnog suparnika koji je dodatno pojačan bivšim napadačem zeleno-žutih, Henrijem Belleom.

- Mi se moramo koncentrirati na momčad, dakle na Split, a ne samo na pojedince. Dakako da znamo kvalitete Bellea, ali ga se ne plašimo. On bi nam zapravo trebao biti najlakši za čuvanje jer ga vrlo dobro poznajemo. Na toj strani imamo Milića koji je jedan od naših najjačih igrača i nimalo se ne plašim da on taj zadatak neće kvalitetno odraditi, ustvrdio je Paminjo.

Budući da će za dvoboj sa Splitom biti spreman Igor Čagalj, a zbog ozljede je pak otpao Krešimir Prgomet, biti će minimalno dvije izmjene u odnosu na sastav koji je startao prošle subote protiv Zaprešićana.

- Čagalj se vraća na svoju stopersku poziciju, dok ću odluku o igraču koji će početi umjesto Prgometa donijeti neposredno prije početka  utakmice. U konkurenciji su Havojić, Ottochian, Roce i Prelčec, najavio je trener zeleno-žutih. (Roberto CAR)

Belle prvi put protiv bivših suigrača

Budući da će Henri Belle sutra prvi put nastupiti protiv Istre 1961 za koju je igrao protekle tri polusezonu ostavši u lijepoj uspomeni pulskim navijačima, razumljiva je bojazan o načinu na koji će ga ti isti navijači sad prihvatiti.

-Uvjeren sam da će naši navijači, posebno Demoni, biti na visini zadatka. Ma, ne plašim se da će oni raditi probleme - uvjeren je Igor Pamić.


Podijeli: Facebook Twiter